Meritxell Mateu deixa entreveure que tornarà a DA perquè en va marxar "a cop calent"

Comentaris

Meritxell Mateu deixa entreveure que tornarà a DA perquè en va marxar \"a cop calent\"
Meritxell Mateu deixa entreveure que tornarà a DA perquè en va marxar \"a cop calent\"

L’exconsellera general Meritxell Mateu ha deixat entreveure aquest dijous que es pot reincorporar a la disciplina de Demòcrates per Andorra (DA). Mateu ha afirmat que la decisió de deixar la militància ‘taronja’ i comunicar-la a través d’un correu electrònic la va adoptar “a cop calent” i “no va ser una decisió premeditada”. L’exparlamentària ha estat entrevistada aquest dijous al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió. El temps que ha anat de l’anunci de l’entrevista fins que aquesta s’ha dut a terme ha servit perquè Mateu hagi passat de sentir-se abandonada pel partit a afirmar que “he rebut moltíssim moltíssim suport”.

Mateu ha afirmat que les formacions de l’oposició l’han fet sentir “com una cap de turc” i ha justificat la relació professional que va mantenir amb Banca Privada d’Andorra (BPA) tot sent consellera general a dedicació plena. Per a la política, que ha assegurat que “el meu grup parlamentari no em van pressionar” per deixar l’escó però sí ha insinuat que membres del Govern ho van fer, només va fer “un error”, que va ser estar “en el lloc que no corresponia en el moment que no corresponia”. Aquest mateix argument ja el va utilitzar Mateu en anunciar la seva dimissió com a consellera.

L’exparlamentària, que sense dir-ho obertament ha carregat contra Pere López, Jaume Bartumeu o Daniel Armengol, tot recordant que essent consellers també han estat mantenint activitats professionals que podien tenir a veure o estar vinculades a la seva tasca política, ha estat especialment crítica amb els accionistes majoritaris de BPA. Després de disparar contra altres consellers tant de l’actual legislatura com d’altres, sense obertament dir noms, ha suavitzat el seu missatge afirmant que “pressuposo que tothom treballa per l’interès general”.

Respecte dels accionistes majoritaris de l’entitat bancària en vies de desaparició ha afirmat que han tingut l’encert de “crear confusió” i que així “no es parla del que s’ha de parlar”. Mateu ha remarcat que “el banc d’aquests accionistes està intervingut judicialment i d’això no se’n parla massa”. Perquè “amb mitges veritats i mitges mentides”, “s’ha encegat tot”. L’exconsellera ha explicat que al seu dia “creia que era un orgull” treballar per a BPA però que en l’actualitat estic “molt decebut”.

“Rotundament no”

Meritxell Mateu ha explicat que la seva relació professional amb BPA es va iniciar arran que enviés a l’entitat bancària un currículum el 2010, quan treballava a Educació “amb un contracte… perquè no era funcionària”. L’exconsellera sí que defensava en aquell moment que era funcionària, per això va acudir als tribunals, que en primera i en segona instància van desestimar les seves pretensions. 

L’exparlamentària ha explicat que va deixar clar a l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, que no tenia NRT ni era autònoma ni tenia cap societat a través de la qual facturar-los els seus treballs, per la qual cosa, quan uns dies després la van trucar per dir-li, sempre segons la seva versió, que estava tot resolt, va donar per fet que passaria a ser assalariada encara que mai no ho va mirar. “La primera enganyada sóc jo”, ha remarcat i després ha explicat que es va dedicar a projectes internacionals per a BPA. No sols el d’Allianz. N’hi havia un segon, ha dit.

Quan se li ha demanat si havia actuat com a lobbista ha afirmat que “rotundament no, si fos lobbista hauria estat una pèssima lobbista”. I hi ha afegit que ella no parlava ni amb membres de Govern ni del Consell per al projecte dels expatriats. “D’això se n’encarregava la BPA”.

Mateu ha explicat que des del primer moment “ho sabia el president del meu grup parlamentari” i ha tret ferro els correus electrònics que van aparèixer i la van forçar a dimitir perquè, ha explicat, serien parcials i al seu entendre no demostrarien res. Ni tan sols aquell en què ella deia que “encara estic d’incògnit als ulls de Govern”. L’exconsellera general ha afirmat que es reserva el dret d’emprendre accions legals contra aquells que van filtrar els mails però també ha explicat que “vull fer net”. 

Mateu ha defensat “el sistema que tenim”, en relació a la compaginació que els polítics, en no ser professionals, poden fer amb activitats laborals. “Ho veig en positiu, que puguem treballar i tinguem contacte amb la vida”. I referit a altres parlamentaris i polítics que han valorat les darreres setmanes la seva situació, l’exconsellera ha manifestat que “no sé si tots els que han parlat estan lliures de culpa. Qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra.”

Després d’explicar que durant la sessió de preguntes del 4 d’octubre es va sentir com si estigués davant “un tribunal de la Inquisició” i, per tant, “em vaig fer violència” pel fet de no poder intervenir però com que el reglament estableix el que estableix i “jo sóc molt respectuosa” no ho va fer, ha assegurat que va decidir plegar “no per les pressions” si no pel fet de veure que “els accionistes majoritaris (de BPA) s’havien convidat al Consell a través dels liberals”. Davant d’això, i després de parlar “amb els meus fills, el meu marit i els meus companys d’Ordino”, va decidir renunciar a l’escó.

Ha estat en aquest moment, al final del programa de televisió, que se li ha preguntat per la seva decisió d’abandonar DA. “Vaig prendre aquesta decisió en calent un diumenge. Em vaig sentir desemparada. Volia fer net i vaig pensar que potser era el moment de passar pàgina”. I hi vaig afegir: “No va ser una decisió premeditada.” I després d’afirmar que “m’ho puc repensar”, el fet de plegar de Demòcrates, ha manifestat que “he rebut moltíssim moltíssim suport. De tot cor, només puc dir gràcies. Hi ha gent que em para i em fa petons.”

Comentaris

Trending