Menys de 45 minuts per traslladar un esquiador accidentat a Soldeu fins a l’hospital

(AMB VÍDEO) L’home immobilitzat pels pisters i el propi equip mèdic de l’estació i tractat després pel SUM ha hagut de ser intervingut quirúrgicament i resta ingressat al centre hospitalari

Una imatge del trasllat fins al punt acordat amb el pilot.
Una imatge del trasllat fins al punt acordat amb el pilot.
Un esquiador roman ingressat a l’hospital després de ser intervingut de les fractures que es va fer aquest dijous arran d’una caiguda a l’estació de Soldeu-el Tarter. És només un dels accidents que sortosament no revesteixen especial gravetat que succeeixen cada hivern a les pistes del Principat. Si hi ha una bona coordinació entre els equips sanitaris que han d’intervenir en un cas com aquest, en menys de 45 minuts l’accidentat pot estar del lloc de la caiguda a l’hospital en un trasllat en helicòpter sense sofrir especial dolor.

En aquest cas, tal i com ha fet públic el SAAS a través de les seves xarxes socials, hi va haver una molt bona cooperació tant entre els pisters de Soldeu-el Tarter i l’equip mèdic de l’estació com, després, amb el SUM i el servei d’helicòpter de què es disposa a Urgències, una vegada el metge de guàrdia del centre regulador va valorar que calia activar el recurs aeri. Els pisters i l’equip mèdic de l’estació van immobilitzar l’accidentat en el punt de la caiguda i el van traslladar posteriorment fins al punt acordat amb el pilot de l’helicòpter.

L’equip del SUM integrat a l’helicòpter va revalorar el pacient i el va traslladar a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell per completar el tractament del pacient a Urgències i dur a terme posteriorment totes les atencions escaients, com l’esmentada intervenció quirúrgica, de la qual l’accidentat s’està recuperant satisfactòriament. “Aquesta coordinació i treball en equip permet que un pacient greu i amb dolor important arribi en menys de 45 minuts i gaire bé sense dolor a l’hospital”, remarca el SAAS, que afirma que d’intervencions com aquesta se’n fan nombroses durant l’hivern.

 

Comentaris (2)

Trending