Ubach i Calvó demanen que es tinguin en compte les zones muntanyoses a les Nacions Unides

Les ministres han participat, de forma telemàtica, en l’esdeveniment organitzat per Andorra i el Mountain Partnership de la FAO en el marc del Fòrum Polític d’Alt Nivell en el desenvolupament sostenible

Comentaris

Ubach i Calvó durant la trobada.
Ubach i Calvó durant la trobada.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, han participat aquest dijous, de forma telemàtica, a l’esdeveniment paral·lel organitzat per Andorra i el Mountain Partnership de la FAO en el marc del Fòrum Polític d'Alt Nivell en desenvolupament sostenible de Nacions Unides. Les dues ministres han demanat que es tingui en compte la perspectiva de les zones muntanyoses en tots els processos de lluita contra el canvi climàtic.

L’esdeveniment paral·lel, ‘Mountains and sustainable development: a pathway for accelerating action’, s'ha organitzat en el marc de l'Any Internacional de les Muntanyes que se celebra durant aquest any. Les ministres han destacat la importància del canvi climàtic i la seva afectació als ecosistemes de muntanya i la necessitat de prendre acció per combatre el canvi climàtic i minimitzar les conseqüències que ja s'estan produint i afectant aquestes zones.

Així, en el discurs d’obertura de la trobada, Ubach ha destacat que l’Any Internacional de les Muntanyes és una ocasió especial per “defensar encara més la implementació de l'Agenda 2030 i conscienciar sobre la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes”. De fet Ubach, que ha recordat que Andorra va ser un dels copatrocinadors d'aquesta iniciativa, ha ressaltat que “els països muntanyosos s'enfronten a diversos reptes per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i l'acció col·lectiva és més necessària que mai per superar-los”. Així, ha demanat que s’integri, tal com ha fet Andorra en les seves polítiques, la perspectiva de les muntanyes en tots els processos de les Nacions Unides.

Per la seva banda, en el discurs de cloenda la ministra Silvia Calvó ha apuntat que els ecosistemes de muntanya, com el d’Andorra, estan identificats entre els més vulnerables al canvi climàtic, ja que la temperatura evoluciona més ràpidament en aquestes regions, tant pel que fa als impactes sobre la població que hi viu, com en els serveis ecosistèmics que ofereixen. En aquest línia, Calvó ha apuntat que Andorra “fa una aposta urgent i decidida per reduir les emissions d’efecte hivernacle i augmentar l'adaptació i la resiliència amb solucions basades en la natura, unint esforços amb actors locals i fomentant associacions internacionals”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending