Les tempestes que afecten el país deixen una espectacular granissada a Sant Julià

La pluja ha afectat bona part del país però, de moment, els principals problemes els ha generat a la parròquia laurediana

https://youtu.be/_9pM-p_ch1s

Per molt que ho sembli no és neu. És una bona granissada. La que ha caigut al centre de Sant Julià de Lòria, conseqüència del front de tempestes que s’ha format aquesta tarda i que està afectant bona part del Principat. En el cas de la parròquia laurediana, la precipitació ha estat en forma de pedra i ha deixat ben emblanquinada, en una escena que es podria confondre amb un moment de l’hivern, el centre del poble.

El matí, no es pot negar, ha estat calorós. Molt calorós. Digne d’un dia de ple estiu, amb temperatures per sobre de les que serien habituals. I amb un cel ben descobert. A partir del migdia, però, la situació ha canviat radicalment.

Com informa el servei meteorològic la calor ha fet créixer ràpidament els núvols convectius i ràpidament aquests han descarregat amb més potència de la que es podia esperar, amb forts ruixats que, en el cas de Sant Julià, han derivat en una bona granissada. En alguns moments, la imatge del centre del poble es podia confondre perfectament amb una escena de ple hivern amb nevada. També ha procovat una inundació amb l'aigua que baixava per la carretera de la Rabassa. 

La carretera de la Rabassa ha quedat inundada.
La carretera de la Rabassa ha quedat inundada.

Comentaris

Trending