La temperatura mitjana de novembre, 2,6ºC per sobre de la normal

El mes ha estat càlid, a excepció de tres dies on s’han enregistrat variacions significatives, i amb únicament un 37% de la precipitació habitual per l’època de l’any

Anomalia de temperatura al Roc de Sant Pere.
Anomalia de temperatura al Roc de Sant Pere.

La tendència dels darrers mesos pel que fa a les temperatures s’ha mantingut també al novembre. Així, s’ha pogut veure un mes amb una mitjana 2,6ºC per sobre de la normal climàtica. Ha estat, en termes generals càlid i sec, amb únicament un 37% de la precipitació habitual per l’època de l’any i a excepció de tres dies on s’ha enregistrat una variació significativa de les temperatures.

Acció climàtica, com és habitual, ha explicat a través de xarxes socials que s’ha acabat la tardor meteorològica amb un mes de novembre càlid. S’han mostrat les dades de l’estació dal Roc de Sant Pere dels darrers 30 anys. Aquest 2022, la temperatura mitjana ha estat de 8,6ºC, que és 2,6ºC per sobre de la normal climàtica.

Així mateix, també ha estat un mes de novembre sec, fet que habitualment, va de la mà amb la temperatura. S’han acumulat, també al Roc de Sant Pere, uns 30 mil·límetres, quan la mitjana climàtica són 79 mil·límetres. D’aquesta manera, s’hauria acumulat un 37% de la precipitació normal per l’època de l’any.

En general, Acció Climàtica ha realitzat una anàlisi de l’evolució de les temperatures al llarg del mes. S’ha destacat, així, una forta baixada el dia 4 degut a un front de nord, i el llarg període càlid entre els dies 6 i 18 marcat per un flux dominant del sud-oest, que s’ha normalitzat a partir del dia 19.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending