Ràfegues de vent aquest dimarts i dimecres com a preludi d’una baixada de temperatures i neu

El front fred de les properes hores esdevindrà una pertorbació de cara a divendres que portarà una nevada no abundant però si generalitzada a totes les cotes

Mapa d'isòbares previst per aquest dimecres.
Mapa d'isòbares previst per aquest dimecres. METEO FRANCE

Un front fred que creuarà aquesta tarda de dimarts el Principat provocarà notables ràfegues de vent que seran el preludi d’un notable descens de les temperatures, que es notarà especialment dimecres al matí i que s’intensificarà encara més divendres, quan una pertorbació ha de deixar una nevada a totes les cotes del Principat malgrat que, a priori, no hauria de ser molt abundant.

Les ràfegues de vent s’iniciaran aquest dimarts a partir del migdia i persistiran tot dimecres. Als fons de vall, el vent pot arribar a cops de 50 quilòmetres l’hora que s’incrementaran a 70 quilòmetres en alçada. Segons el Servei Meteorològic, aquest vent de nord, com s’ha dit, es fruit del front que creuarà el país aquest dimarts, i que comportarà una davallada de temperatures que ja serà perceptible la nit de dimarts a dimecres i serà ben viu, justament, el mati de l’esmentat dimecres.

El front deixarà nevades aquest dimarts a la tarda-nit que seran presents i febles només a l’extrem nord del país, deixant gruixos de deu centímetres en els cims de l’extrem nord, tocant a França. Per sobre de 2.000 metres podrien caure cinc centímetres a tot estirar i entre un i tres centímetres per damunt de 1.500 metres. En la resta de cotes, hi podria arribar la borrufa producte del vent que s’endurà neu dels cims.

Tot això serà l’anticip d’una pertorbació que ha d’arribar divendres al Principat i que ha de portar més aire fred, més fred en general. S’ha de deixar notar especialment entre divendres i dissabte i portarà nevades que en cap cas es preveuen abundants però que sí que es deixaran notar a totes les cotes del país.

Comentaris

Trending