Quatre noves sessions formatives per als propietaris de gossos perillosos el 2023

El Govern ha fet públiques les dates d’aquest any després que el 2022 tres persones assistiren i superaren la darrera jornada, impartida al mes de novembre

Un gos de raça Akita inu considerada potencialment perillosa.
Un gos de raça Akita inu considerada potencialment perillosa.

El Govern ja ha posat data per a les quatre pròximes sessions formatives dirigides a aquelles persones que vulguin ser propietàries d’un gos considerat potencialment perillós. Seguint les premisses que es van establir el 2022, tindran lloc al març, al juny, al setembre i al novembre. Aquestes noves convocatòries arriben després que l’any passat únicament tres persones assistiren i superaren la darrera jornada impartida pel ministeri de Medi Ambient i els Banders.

A finals del 2021 es va establir amb la modificació de la Llei, que qualsevol persona que volgués ser propietària d’un gos que fos considerat potencialment perillós havia de superar abans dues formacions de forma obligatòria. Una d’elles impartida pels diferents centres d’ensinistrament autoritzats pel ministeri i, la darrera, pels tècnics del departament i el Cos de Banders. Aquest 2023 s’han disposat quatre noves dates per a aquesta segona formació per ordre ministerial i tindran lloc el 8 de març, el 7 de juny, el 6 de setembre i el 29 de novembre.

Les quatre jornades establertes per Medi Ambient tenen una durada de dues hores, de 20:00 h a 22:00 h. Consisteixen a informar els futurs propietaris dels aspectes legals relacionats amb la tinença d’animals de companyia i, en particular, d’aquells de races considerats potencialment perillosos. Seran els tècnics del ministeri, en col·laboració amb els Banders, qui s’encarreguin de donar a conèixer aquesta informació a les persones interessades. Aquestes formacions, a més, han de tenir un mínim de tres assistents i un màxim de deu, i per poder acudir s’ha de pagar un import de 30 euros. A excepció d’aquells que facin l’adopció del gos a través de la gossera o que es trobin en acollida sota l’empara d’una entitat protectora d’animals.

Aquestes formacions es van començar a impartir el 2022, però únicament van assistir tres persones, que prèviament havien superat les impartides pels centres d’ensinistrament. Totes elles van realitzar la darrera jornada, al mes de novembre, i la van superar, segons informa el Govern, amb èxit. Tot i ser un nombre molt baix d’assistència, des del ministeri es fa una lectura positiva, indicant que això és un exemple de la conscienciació dels futurs propietaris d’animals.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending