El programa Renova tanca amb 366 sol·licituds, duplicant les de 2020

El pressupost, que es va iniciar amb 1’5 milions d’euros, s’ha ampliat fins arribar gairebé els 2’9 milions

Carles Miquel i Sílvia Calvó presentant el tancament del programa Renova
Carles Miquel i Sílvia Calvó presentant el tancament del programa Renova

El programa Renova ha tancat aquest 2021 amb un creixement sense precedents en els 10 anys que continua actiu. El total de sol·licituds per a fer actuacions ha sigut de 366, duplicant les 157 que es tenien a setembre del 2020. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que el pressupost es va iniciar en 1’5 milions d’euros, i s’ha hagut d’ampliar en 300.000 euros per la gran quantitat de demandes que s’han rebut, arribant als 1’8 milions.

El predomini de les sol·licituds s’ha centrat en actuacions per millorar l’eficiència dels edificis, així com a les energies renovables. El director de l’Oficina de l’energia i el canvi climàtic, Carles Miquel, ha indicat que el 55% de les demandes han sigut per a l’eficiència energètica, el 24% per impulsar les energies renovables i el 15% en una combinació d’actuacions. En total, constitueixen el 94% dels ajuts que s’han atorgat aquest 2021 i sent el gruix del programa, tot i que també hi ha altres aspectes que aquest any han començat a agafar força.

Concretament, Miquel ha fet referència a diverses alternatives dintre de Renova que s’han posat en marxa aquest any, i que “han tingut una molt bona acollida”. Es tracta, en primer lloc, les instal·lacions d’energies renovables, que inclouen aerotèrmies, biomasses i solars tèrmiques, que han rebut 57 sol·licituds. També ha destacat la inclusió de 50 habitatges al mercat de lloguer, gràcies a les ajudes rebudes pel programa. Per últim, s’ha actuat a quatre edificis petits, unifamiliars, construïts abans del 1980.

Pel que fa a l’energia solar, una de les alternatives per les quals més va creixent cada any. Renova ha rebut, concretament, 41 sol·licituds per poder fer les instal·lacions, per a les quals s’ha destinat 346.431 euros. Amb aquestes demandes, el nombre de plaques són 110, que equival al consum energètic de 752 llars.

Per a l’any vinent, Calvó ha indicat que es destinaran, aproximadament, 2 milions d’euros, duplicant el pressupost de 2020. Des de la seva posada en marxa, el programa Renova ha atorgat 10,8 milions d’euros en ajuts, i 13,6 milions de préstec. En total, ha suposat una repercussió econòmica de 86 milions d’euros. Pel que fa a les sol·licituds, se n’han rebut 2.294, i Miquel ha afirmat que “esperem aviat passar les 3.000”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending