La pluja torna a fer acte de presència després de 23 dies

Tot i que en alguns indrets han caigut pedra, no hi ha hagut cap incidència i els bombers no han hagut de fer cap intervenció relacionada amb la incidència metereologica

La pluja ha tornat a caure de forma general a Andorra.
La pluja ha tornat a caure de forma general a Andorra.

Després de 23 dies sense pluja, les precipitacions han tornat a caure al Principat. Hi ha fet amb més espectacularitat que benefici, tot just 3-4 litres a Andorra, que no han causat incidents importants ni han requerit el servei dels Bombers. Ara s'haurà de veure de quina manera beneficia als boscos que estaven molt tensats per la sequera i el risc d'incendi era molt elevat.

Feia 23 dies que no queia ni una gota al Principat. Aquest matí, però, s’ha trencat la dinàmica i ho ha fet amb més espectacularitat que benefici i acompanyada d'activitat electrica. Tot just han caigut entre 3 i 4 litres a Andorra la Vella, quan el darrer registre, el 6 de juliol, va ser de 6-7 litres, però ha servit per refrescar l’ambient i fer baixar les temperatures, així com humitejar els boscos que tanta falta els hi feia. En alguns punts, fins i tot, ha arribar a caure pedra.

descarga

De fet, com ha publicat el servei meteorològic en les xarxes socials, els registres més importants s’han acumulat a la vall del Valira d’Orient amb 10,1 mm a la Tossa d’Espiolets o els 19,4 mm al Bony de les Neres, que ha estat el més destacat.

Una precipitació que no ha creat excessius problemes, més enllà de les zones conegudes on s'acumula aigua. Els Bombers han confirmat que no han hagut de sortir per cap incidència relacionada amb l'aigua o el vent, que ha acompanyat la pluja.

Tot i la petita quantitat que ha caigut no ha estat gran, s'haurà de veure com es reflecteix en el perill d'incendis. Recordem ja fa dies que el país es troba en un risc molt elevat d'incendi. De fet, la sequera va provocar un gran ensurt a Ransol amb un incendi de matolls que ràpidament va ser controlat pel cos d'incendis.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending