Pausat el projecte que buscava impulsar el consum d’hidrogen als vehicles

Andorra és un dels socis col·laboradors, conjuntament amb Espanya i França, d’aquest programa transfronterer que té per objectiu crear un corredor que aglutini els tres països, però, de moment, s’ha paralitzat

Un vehicle respostant hidrogen.
Un vehicle respostant hidrogen. ARXIU

Fa gairebé tres mesos que el projecte H2PiyR (corredor d’hidrogen per les regions del Pirineu) es rellançava de la mà de l’empresa Ondulia. L’objectiu era generar circulació d’aquesta mena de vehicles entre els Pirineus, acaparant així Andorra, Espanya i França. Tot i que aquesta reactivació semblava que era definitiva, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha afirmat que “es troba en standby”.

Tot i que Calvó no ha volgut aprofundir en els motius pels quals s’hi hauria pausat aquest projecte, ha afirmat que des d’Andorra s’està a l’espera d’Espanya i França per poder continuar endavant. “En aquests projectes europeus depenem dels socis dels costats de les nostres fronteres, i nosaltres som únicament un més”, apuntava la ministra. Per tant, sembla que la decisió de tornar a engegar aquest corredor d’hidrogen estaria en les mans d’Espanya i França.


Un vehicle respostant hidrogen.

Relacionat

Una empresa francesa reactiva el projecte amb Andorra per afavorir el consum d'hidrogen als vehicles

Al mes de maig, l’empresa Ondulia ja va fer un pas endavant a causa de que el projecte no anava a la velocitat desitjada i es trobava alentit. El programa, que forma part del Poctefa de cooperació territorial, era connectar aquest nou corredor dels Pirineus amb els ja existents a la resta d’Europa. Aquest suposat alentiment sembla que s’ha convertit en una paràlisi pràcticament absoluta, tot i que Calvó assegura que es tenen esperances que es torni a engegar aviat.

 

Comentaris (2)

Trending