Les jornades de treball volen fomentar l’intercanvi d’experiències i la creació de nou teixit col·laboratiu entre regions muntanyoses d’arreu del planeta. També té com a objectiu l’establiment d’estratègies i fulls de ruta per fer front als reptes que imposa el canvi climàtic, la globalització i la pèrdua de la biodiversitat.
El cap del departament d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del comú d’Ordino, Marc Font, ha destacat que “en aquesta segona trobada l’interès se centrarà sobretot a posicionar les reserves de muntanya i la xarxa de cara el cinquè congrés de reserves de biosfera que tindrà lloc a la Xina el 2025”. També va posar en relleu que només quatre anys després d’haver aconseguit ser reserva de la biosfera, Ordino ja pren la responsabilitat d’acollir la segona trobada de la xarxa, mostrant així el compromís de la parròquia amb el programa MaB (Man and Biosphere) de la Unesco.
D’altra banda, la cònsol major, Maria del Mar Coma, ha explicat que el motiu pel qual l’estada i les sessions de treball de l’esdeveniment es desenvoluparan al poble del Serrat per donar a conèixer tota la parròquia i no quedar-se exclusivament al poble d’Ordino. En la presentació de la trobada també hi ha participat el president de la comissió nacional d’Andorra a la Unesco, Salomó Benchluch, qui ha manifestat que el programa MaB “permet compartir experiències i lliçons apreses entre els participants, que facilitin així la seva aplicació en l’àmbit local, regional o mundial”.
Comentaris