La necròpsia confirma que el llop de Naturlandia va morir per una baralla amb els ‘companys’

Encara que no s’ha establert clarament, per la capa de gel que el cobria a la bassa, l’animal hauria perdut la vida des d’abans de Nadal sense que els cuidadors se n’adonessin

Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu.
Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu. NATURLANDIA

El llop de Naturlandia que va aparèixer mort sota una gruixada capa de gel a la bassa del propi tancat va morir per asfíxia després d’una baralla amb la resta d’integrants de la bandada de quatre exemplars que hi havia al parc. Així ho indica la necròpsia que ha rebut oficialment aquest divendres el parc lauredià, que ara haurà d’estudiar les decisions a adoptar, si escau, sobretot en matèria disciplinària. Encara que no s’ha pogut establir amb exactitud, l’animal va morir abans de Nadal i els cuidadors durant un mes llarg no es van adonar de l’absència d’un llop.

Segons l’informe post-mortem, les ferides que presentava l’animal indiquen que el llop va ser atacat per altres animals, presumiblement pels seus congèneres, segons que ha especificat Naturlandia en un comunicat, i que en concret va morir per asfíxia, sense detectar-se cap altra anormalitat. S'ha descartat que hagués mort per ofegament a la bassa. L'informe de l’estudi veterinari realitzat per Govern no ha pogut establir amb exactitud els dies que l'animal feia que estava mort, a causa de l'efecte de la congelació.

Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu.

Relacionat

El llop de Naturlandia feia setmanes que era mort

Tot i això, el gruix de la capa de gel sota la qual va ser trobat el llop, indicaria que l’animal portaria varis dies mort. De fet, i per les dades que es tenen, havia de ser abans de Nadal perquè no va ser fins aquelles dates que va començar a gelar amb prou intensitat com per ‘fabricar’ la capa de glaç sota la qual es va trobar, el 28 de gener, la bèstia. I als cuidadors del parc, s’ha dit, l’absència d’un dels quatre exemplars els va passar per alt.

Des de la direcció del parc s'estudiaran els informes que s'han rebut tant per part dels banders com per part de l'estudi veterinari que s'ha encarregat de la necròpsia, i d'acord amb això es determinarà quines són les accions a prendre. És probable que s’exigeixin responsabilitats a les persones que haurien hagut de tenir cura dels animals. Paral·lelament, Naturlandia segueix treballant en el trasllat dels animals als nous destins, en diferents santuaris europeus.

Comentaris (5)

Trending