El llop de Naturlandia feia setmanes que era mort

Els primers indicis que ha de confirmar la necròpsia realitzada a l’animal apunten que el decés feia molts dies que s’havia produït i la direcció del parc ja estudia mesures disciplinàries en relació amb els cuidadors

Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu.
Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu. NATURLANDIA

El llop de Naturlandia que es va ‘trobar a faltar’ dijous de la setmana passada i que després d’unes hores de recerca es va localitzar sense vida dins la bassa d’aigua que hi ha al tancat mateix feia dies que era mort. Probablement setmanes. Tant les causes del decés com la data aproximada en què aquest es produir ho haurà de confirmar la necròpsia realitzada a l’animal, i de la qual es preveu tenir-ne resultats ben aviat.

De fet, la direcció de Naturlandia està a l’espera de rebre l’informe per acabar de concretar les mesures que adoptarà en relació amb un afer que, més enllà de poder saber el motiu de la mort de l’animal, obre un altre interrogant encara més obvi: quin control es fa dels exemplars, almenys dels perillosos, que hi ha al recinte de la Rabassa de Sant Julià de Lòria.

Una imatge de les instal·lacions de Naturlandia.

Relacionat

Localitzen mort dins d’una bassa el llop que ha obligat a evacuar i tancar Naturlandia

Fonts de l’ecoparc lauredià han assegurat que no hi ha dubte que s’emprendran mesures disciplinàries respecte del responsable o responsables de tenir cura dels animals perquè en cap moment van reportar que hi hagués cap anomalia amb cap de les espècies que componen el parc animaler. Es fa un seguiment diari i mai no s’ha advertit, en les darreres setmanes, que hi hagués res de destacable. I de llops, al parc, sols n’hi havia quatre, xifra que facilita el control d’aquests exemplars.

Els banders van recuperar el cos de l’animal de dins la bassa no sense dificultats, a ben bé trenta centímetres de profunditat, i que no presentava cap senyal d’haver estat queixalat per cap altre dels seus companys de tancat

Fonts properes a la investigació oberta per esclarir la mort del llop han explicat que els banders van recuperar el cos de l’animal de dins la bassa no sense dificultats, a ben bé trenta centímetres de profunditat, i que no presentava cap senyal d’haver estat queixalat per cap altre dels seus companys de tancat com en algun moment es va especular. Per tant, delimitar les causes i la data de la mort esdevé en aquest sentit clau.

També des del punt de vista de l’assumpció de les responsabilitats del personal del parc, perquè aquell dia, dijous passat, davant la suposada desaparició de l’animal es va haver d’activar el protocol pertinent i desallotjar el parc, on en aquell moment hi havia unes 150 persones, essencialment infants de l’esquí escolar. Si resulta, però, que el llop fes un mes que havia mort, aquesta alerta s’hauria hagut de donar molt abans. I no va ser el cas.

Trasllat dels animals salvatges

Més enllà de les mesures disciplinàries, aquest episodi no farà variar ni un mil·límetre el full de ruta de Naturlandia respecte del parc d’animals. Com el parc que és ara, s’hauria de clausurar, per poc que es pugui, abans de l’estiu. I que el pla de Conangle recuperi la seva naturalitat amb algunes espècies salvatjades no perilloses o fins i tot alguns animals de granja però amb plena naturalitat. Així ho han explicat fonts de Naturlandia.

linxs
Tres linxs a les instal·lacions de Naturlandia.

De fet, les mateixes fonts, que prefereixen ser molt cauteloses amb la qüestió de la mort del llop, remarquen que aquest estiu passat, “arran de la renovació del seu comitè directiu de l’ecoparc, es va realitzar una avaluació sobre les possibles solucions per als animals salvatges. L’estreta col·laboració amb diferents organitzacions animalistes i institucions governamentals va obrir la porta al trasllat a diferents santuaris dels animals salvatges, i aquest trasllat es materialitzarà en els propers mesos a diferents països europeus”.

Linxs, ossos i llops deixara la Rabassa. Si pogués ser, durant el mes d’abril. Però “la gestió del tancament del parc requereix una coordinació eficaç entre les entitats implicades: el parc, les autoritats, les ONG pertinents i els centres de rescat o santuaris”, han indicat les fonts, que hi han afegit que “tant la situació sanitària com la localització del parc a 2000 metres d'alçada, condicionen la sortida dels animals”.

Comentaris (20)

Trending