Localitzen mort dins d’una bassa el llop que ha obligat a evacuar i tancar Naturlandia

Els banders investiguen la defunció de l’animal, la desaparició del qual ha obligat a activar els protocols de seguretat aquest dijous quan hi havia unes 150 persones al recinte lauredià

Una imatge de les instal·lacions de Naturlandia.
Una imatge de les instal·lacions de Naturlandia. NATURLANDIA

Els banders han localitzat a l’interior d’una bassa que hi ha dins mateix del tancat dels animals el llop l’absència del qual ha obligat a activar els protocols de seguretat a Naturlandia causant la seva evacuació i el posterior tancament. En el moment de l’incident hi havia unes 150 persones, que han anat marxant seguint els mecanismes establerts i sense que hi hagués cap dificultat. Els banders s’encarregaran d’investigar les causes de la mort de l’animal.

Mentre es realitzava una ronda de reconeixement, els responsables del parc han trobat a faltar un dels quatre llops titularitat de Naturlandia. Davant d’aquest fet s’han activat els mecanismes establerts en el protocol de seguretat. En primer lloc s’han hagut d’aturar totes les activitats en marxa i evacuar els presents a les instal·lacions lauredianes, molts d’ells infants que estaven duent a terme la seva jornada d’esquí escolar. A partir d’aquí s’han activat els mecanismes de vigilància i reconeixement del terreny, duts a terme tant pels cuidadors i altre personal en solitari com, posteriorment, en presència ja dels banders. De fet, s’havien fins i tot mobilitzat altres experts en la cerca d’animals per si convenia fer alguna batuda més àmplia.

D’entrada, el reconeixement dels tancats no ha permès detectar cap punt de fuga i, en aquest sentit, s’ha descartat que el llop s’hagués pogut escapar. La troballa d’uns indicis posteriorment ha fet pensar que un altre dels animals del parc s’hagués pogut menjar el company ‘desaparegut’ -les pràctiques caníbals no són inhabituals en aquesta espècie-. Més tard l’animal ha estat trobat sense vida a la bassa d’aigua del mateix recinte dels llops. Les autoritats competents investiguen la causa de la defunció, que s'aclarirà amb l’execució de l'autòpsia de l’animal.

Algunes fonts coneixedores dels fets han explicat que el cos del llop, denominat Alpha i un dels integrants d’una manada de quatre amb ‘seu’ a Naturlandia, s’hauria trobat a uns trenta centímetres de profunditat. Farà falta a veure què diu l’autòpsia però, d’entrada, la profunditat a la qual ha estat localitzat l’animal podria indicar que ja feia força hores, i potser més d’un dia, que el llop era mort. Des de Naturlandia s’ha lamentat la pèrdua de l’animal.

Comentaris (10)

Trending