La mort d’una llúdriga com a exemple del poc respecte ambiental

(AMB VÍDEO) Un exemplar del mustèlid protegit apareix mort a tocar d’unes obres a la CG-4, probablement per les dificultats que tenia per poder accedir al riu arran dels treballs constructius

https://youtu.be/Bmr10raqLYw

Si Medi Ambient (o Patrimoni Natural) celebren tot sovint el bon estat de les aigües del país que s’exemplifica amb el creixement de la colònia de llúdrigues que habita en els rius i rierols, aquest diumenge el departament haurà d’estar de dol després que els banders hagin constatat i recollit un exemplar del mustèlid al veral de la CG-4, la carretera d’Arinsal, mort de no feia gaire estona. L’avís als agents del cos de vigilància de fauna i flora l’ha dut a terme un ciutadà que ha ‘topat’ estupefacte amb l’animal difunt.

Es dóna el cas que en aquell indret, a tocar el riu, s’estan fent unes importants obres -en principi de caràcter privat- que, d’alguna manera o altra, tallen el normal accés al curs fluvial. Amb l’animal ja mort, encara eren visibles aquest matí les petjades de la llúdriga en un tram d’un pont que hi ha a la zona, ben moll. Els veïns de la zona i vianants que han localitzat l’animal, creuen que probablement no es va fer l’estudi d’impacte ambiental que hauria calgut. O, almenys, que no s’hauria fet correctament.

Les fonts consultades recorden que ara que es pretén que Andorra, com a país en el seu conjunt, esdevingui Reserva de la Biosfera reconeguda per la Unesco, és més important que mai que hi hagi un clar respecte ambiental i que la compenetració entre el desenvolupament, també urbanístic, i el medi ambient sigui més accentuada i exquisida que mai.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending