Un miler i mig d’escolars recullen residus de la muntanya

Un total de 16 centres educatius i 1.494 alumnes han pres part al llarg de la setmana al ‘Clean Up Day’, el que suposa la xifra més elevada d’estudiants des que s’impulsa la iniciativa

Comentaris

Els escolars endinsant-se a la muntanya.
Els escolars endinsant-se a la muntanya. SFGA

Un total de 16 centres educatius i 1.494 alumnes han pres part al llarg de la setmana de la campanya de recollida de residus a la natura, ‘Clean Up Day’, el que suposa la xifra més elevada d’estudiants des que s’impulsa la iniciativa. La novena edició que es du a terme al país s’emmarca dins de la campanya europea ‘Let’s cleanup Europe!’ i aprofitant que durant el mes de setembre es celebra el Dia Mundial de la Neteja. L’objectiu és conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, han participat en la jornada d’aquest divendres que han dut a terme els alumnes de l’escola Sagrada Família, que ha comptat amb la col·laboració també del comú d’Escaldes- Engordany i Andorra Telecom.

“Es tracta d’educar en valors, també en la sostenibilitat ambiental i de compromís amb l’entorn”, ha ressaltat el ministre d’Educació. “Impulsem activitats que tenen un retorn sostenible al medi, recollir tota aquella brossa que trobem al medi i a més fer-ho de forma fraccionada és quelcom essencial per conscienciar als més petits de la importància del reciclatge i la bona gestió dels residus”, ha ressaltat Casal.

De forma paral·lela els ministres també han informat que s’avança en l’aplicació de l’Estratègia Andorrana d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat, ‘Aprèn pel futur’. Així, Baró ha explicat que el ministeri preveu impulsar aquest curs el segon curs per impulsar espais més verds als patis escolars així com també un mercat de material escolar per fomentar la reutilització amb la voluntat d’afavorir una econòmica sostenible i alleugerir l’econòmica de les famílies. Per la seva banda, Casal ha apuntat que també es treballa perquè els recorreguts d’accés del voltant de les escoles es puguin identificar a nivell de fauna i flora espècies rellevants per acostar als alumnes.

Comentaris (2)

Trending