Més de mil descàrregues de l’app que ensenya a reciclar

El projecte, que es va iniciar a finals de març, busca conscienciar i educar d’una manera didàctica a la ciutadania

Reciclem Bé és l'aplicació que explica com fer correctament una recollida selectiva de residus
Reciclem Bé és l'aplicació que explica com fer correctament una recollida selectiva de residus

L’aplicació Reciclem Bé es va posar en marxa a finals de març com a part d’una campanya conjunta dels set comuns per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de fer una recollida selectiva de residus. Actualment s’han enregistrat 1.100 descàrregues, 470 d’iOS i 630 d’Android, xifra que indica el bon funcionament d’aquesta iniciativa i de la forma didàctica en què s’educa a les persones en aquesta matèria.

Tot i això, aquesta app no serveix únicament per difondre coneixements, sinó que també es recullen dubtes i preguntes sobre el reciclatge i la correcta distribució dels residus. Des del grup que gestiona l’aplicació, indiquen que el que genera major confusió són aquells elements fets de plàstic, així com els productes de cosmètica i perfums. “No tot el que és plàstic va al contenidor groc, perquè no és envàs, i això genera moltes interrogacions”. Però, també expliquen que la ciutadania té un bon coneixement sobre el reciclatge i “hi participa activament en la recollida selectiva de residus”.

Encara és aviat per saber-ne si, a les parròquies, s’ha observat una millora en el reciclatge, “no farem balanç fins a final d’any”, ja que s’han de tenir en compte molts paràmetres, “activitat turística i comercial, restriccions de mobilitat i tancaments d’alguns sectors o canvi d’hàbits, entre d’altres”. Però la gran quantitat de descàrregues, així com els nombrosos dubtes que fan arribar a l’equip, dóna a entendre que l’impacte serà, com a mínim, positiu.

L’aplicació és molt jove, i hi ha moltes millores i canvis que es poden anar donant al llarg del temps, però així i tot, la intenció és mantenir-la activa una vegada acabi la campanya a finals del 2021. “Volem seguir potenciant l’apartat dels ecoconsells, on encara hi ha molt marge per donar a conèixer i permetre aplicar accions i eines que permeten consumir menys”. En definitiva, la missió és traslladar a la ciutadania la recollida selectiva de residus, la reducció de la generació i reutilitzar allò que ja no cal.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending