S’inicien les reunions per a preparar la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera

Les trobades es porten a terme amb diferents col·lectius econòmics, socials i de protecció del territori del país i configuraran la primera fase del procés participatiu

Comentaris

Reunió Andorra Reserva de la Biosfera
Reunió Andorra Reserva de la Biosfera

El ministeri de Presidència, Economia i Empresa, conjuntament amb Andorra Recerca + Innovació (ARI) van organitzar ahir la primera d’una sèrie de reunions informatives sobre la candidatura del país a Reserva de la Biosfera. Les trobades es porten a terme amb els diferents col·lectius econòmics, socials, culturals i de protecció del territori, que han de configurar la primera fase del procés participatiu.

En aquesta primera sessió s’ha convocat a les entitats de protecció ambiental i patrimonial, on han participat entitats com Velles Cases Andorranes, Laika, ADN, APAPMA o ICOM, entre altres. El tema central ha sigut l’explicació del procés de candidatura i quines possibilitats té el Principat d’esdevenir el primer país del món en ser considerat de manera íntegra Reserva de la Biosfera.

En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat que “aquest és un projecte ambiciós, però alhora molt il·lusionant que permet posar en valor els principals actius del país en un marc de reconeixement internacional. Un projecte que genera un espai de reflexió al voltant del desenvolupament econòmic i la sostenibilitat mediambiental amb els diferents sectors, associacions i col·lectius”.

L’objectiu d’aquestes trobades, que està previs que succeeixin al llarg de la tardor i de l’hivern és recollir les voluntats dels diferents agents del país en vistes a consensuar les línies generals del pla d’acció de la Reserva de la Biosfera andorrana que ha d’acompanyar el dossier de la candidatura.

Etiquetes

Comentaris

Trending