L’impacte del canvi climàtic a Andorra i la gestió dels boscos, a debat a Prada de Conflent

La SAC celebra una nova Diada andorrana en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu; a través d’una ponència escrita la ministra de Medi Ambient ressalta l’objectiu de la neutralitat del carboni fixat per al 2050

Una imatge de la jornada de debat, a Prada.
Una imatge de la jornada de debat, a Prada. sac

“Gestionar els boscos adequadament, i garantir una silvicultura adaptativa com a solució basada en la natura que permeti mantenir i millorar la capacitat d’embornal nacional, és un element clau dins de les accions de l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic.” Ho afirma la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, en el marc de la ponència escrita que ha enviat a la Diada Andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu que tradicionalment se celebra el mes d’agost a Prada de Conflent.

La Societat Andorrana de Ciències (SAC) torna a organitzar aquest acte després de la suspensió de l’edició de la de l’any passat arran de la pandèmia. En la jornada, que dura tot aquest dissabte amb una pausa per dinar, s’hi debat l’impacte del canvi climàtic al Principat amb la gestió dels boscos com un dels mecanismes per fer-hi front. Es tracta d’una jornada més tècnica que política, malgrat que representants de diversos comuns, amb el cònsol de Sant Julià, Josep Majoral, al capdavant, hi prenguin part. Alguns dels intervinents ho fan de forma telemàtica i altres, com Calvó, han enviat la seva contribució per escrit.

La titular ministerial indica en la seva ponència que “la gestió del sector energètic i la de la massa forestal esdevenen dos elements clau per a la contribució d’Andorra a la lluita contra el canvi climàtic, en la qual Andorra s’ha fixat com a objectiu la neutralitat de carboni el 2050. Aquesta neutralitat només s’assolirà amb un equilibri entre les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i l’absorció de carboni en els ecosistemes naturals com el bosc”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending