L’hivern ‘dolç’ garanteix un excel·lent estat de la cabana d’isards

Banders i caçadors inicien el recompte dels animals, que s’allargarà durant les properes setmanes i fins al mes de juliol i que ha de permetre fixar les ‘quotes’ per a la Setmana de la caça

Un exemplar adult i dos cabrits vistos aquests dies pels banders.
Un exemplar adult i dos cabrits vistos aquests dies pels banders. BANDERS

Molt haurien de canviar les coses i fallar les previsions perquè el recompte que han iniciat als vedats els banders i al qual ben aviat s’afegiran els caçadors no confirmi l’excel·lent estat de la cabana d’isards, que ja fa uns quants cursos que dura. L’hivern ‘dolç’, com ho cataloguen els consultats, que han pogut tenir els exemplars femella de l’espècie garanteix el naixement de no pocs cabrits.

El comptatge iniciat tot just ara i que s’allargarà durant les properes setmanes tant a vedats com a terreny cinegètic comú haurà de permetre, al final del procés, establir els ratis de caça per a la Setmana de l’isard del proper mes de setembre, una de les cites cinegètiques per excel·lència al Principat. El nombre total d’exemplars divisats més l’índex de creixement comportaran l’establiment de la xifra d’animals que es permetrà abatre.

L’any passat es va superar el miler d’exemplars, una xifra elevadíssima, producte del bon treball fet els darrers anys i de l’evolució ferma de l’espècie malgrat que els muflons, en algun punt del país fan la guitza als isards de mala manera. Això va comportar que es facilitessin fins a 201 anelles més 28 a la reserva d’Enclar. No es van esgotar pas totes. De fet, la xifra de captures efectives no va arribar ni al 90% de les acordades.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending