Un helicòpter farà el tractament aeri contra la processionària als boscos d’Encamp

L’operació es farà al llarg de la setmana vinent i s’emmarca en una iniciativa conjunta de tots els comuns que vol actuar sobre 1.300 hectàrees a tot el país

Un helicòpter fa tasques d'aplicació del tractament contra la processionària.
Un helicòpter fa tasques d'aplicació del tractament contra la processionària. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp realitzarà la propera setmana una operació per aplicar a la vegetació de les zones no urbanes el tractament contra la processionària. Les tasques es faran des d’un helicòpter i tenen per objectiu controlar l’expansió d’una plaga que els darrers anys està afectant de forma important molts boscos del Principat. Els treballs s’emmarquen en una iniciativa conjunta de totes les parròquies.  

La processionària del pi, que té el nom científic de Thaumetopoea pityocampa és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals. Els darrers anys s’ha expandit de forma important al Principat i, per això, els comuns, conjuntament amb l’empresa Silvagrina, han decidit tirar endavant una campanya que permeti controlar la plaga.

En el cas d’Encamp, les operacions es realitzaran entre dilluns i divendres amb un helicòpter que llançarà des de l’aire el tractament als boscos de les zones no urbanes de la parròquia. L’objectiu és garantir la salut dels arbres però també dels animals i les persones. S’ha escollit aquesta època perquè és quan l’eruga és més sensible al producte que s’emprarà, el bacillus thuringiensis, en dosis compatibles amb la resta del medi natural. S’indica que és innocu i, per tant, no cal prendre cap mesura de protecció especial.

L’operació s’ha de repetir a altres zones del país. De fet, la superfície prevista a tractar, enguany amb mitjans aeris és d'unes 1.300 hectàrees aproximadament, seleccionades entre les més sensibles i més afectades.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending