Govern i PS palesen les seves diferències sobre el tractament dels residus

La ministra Sílvia Calvó diu que es prioritza el reciclatge i els socialdemòcrates hi veuen una contradicció entre l'economia circular i la incineració

Comentaris

Els consellers generals del PS abans de l'inici de la sessió d'aquest dijous.
Els consellers generals del PS abans de l'inici de la sessió d'aquest dijous. PS

Govern i el Partit Socialdemòcrata (PS) han palesat els seus diferents punt de vista en relació a l'eliminació de residus al forn incinerador de la Comella. Ha estat en una pregunta del conseller del PS, Roger Padreny a la sessió del Consell General d'aquest dijous.

 

La ministra de Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha dit que "prioritzem el reciclatge i la prevenció de residus. El Centre de Tractament de Residus s'anirà adaptant al full de ruta que preveu la Llei d'economia circular i que es marcarà al Pla Nacional de Residus, el qual estarà enllestit abans d'acabar l'any. Roger Padreny ha destacat que les previsions al centre de tractament són d'un augment dels residus, en contra de l'objectiu de la llei d'economia circular.

El seu company Carles Sánchez ha demanat com es poden compatibilitzar els objectius de reducció d'emissions establerts si es continuen eliminant els residus per la via de la incineració. "Nosaltres hi veiem una contradicció", ha dit tot demanant explorar altres vies que la de la incineració de residus. Calvó ha explicat que "la planta de la Comella ha d'evolucionar en funció del número dels residents i dels visitants i adequar-la en funció de les necessitats reals".

Comentaris (1)

Trending