El fum de l’incendi del Bages arriba a Andorra i empitjora la qualitat de l’aire

El foc iniciat diumenge al Pont de Vilomara continua sense ser controlat i ja ha cremat més de 1.650 hectàrees de bosc

El cel patia avui els efectes de l'incendi al Bages.
El cel patia avui els efectes de l'incendi al Bages.

L’incendi que des de diumenge al migdia crema a la comarca catalana del Bages està deixant sentir els seus efectes a Andorra. El fum que provoquen les flames arriba al Principat i fa que el cel, en segons quins moments, sembli emboirat. De fet, segons el Servei Meteorològic, això ha provocat un empitjorament de la qualitat de l’aire que, tot s’ha de dir, ja era regular per la falta de pluja els darrers dies.

L’incendi es va declarar diumenge al migdia al terme municipal del Pont de Vilomara, prop de Manresa. Ara ja afecta altres poblacions com Sant Fruitós del Bages o Navarcles. A banda del fosc destruït -fins ara, segons la darrera actualització més de 1.650 hectàrees- també hauria provocat danys a alguns habitatges d’urbanitzacions de la zona i hauria obligat a evacuar-ne els veïns i a confinar els residents a altres pobles a casa seva.

El motiu d’aquesta darrera actuació és el fort fum que genera. Un fum que aquest matí ha començat a arribar al Principat. Es pot comprovar en el color i la boira del cel, en segons quins llocs del país. Segons s’ha explicat des del Servei de Meteorologia, a més, s’ha afegit a pols provinent del nord d’Àfrica. Una combinació que, alerten, ha fet empitjorar la qualitat de l’aire al Principat, que ja no era especialment bona després de molts dies sense precipitacions que netegin l’ambient.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending