Entra en vigor el Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges

L’adhesió va ser aprovada el passar 8 de juliol del 2021 pel Consell General i dóna continuïtat a la legislació ja existent al país

Comentaris

Animals en perill d'extinció de la CITES.
Animals en perill d'extinció de la CITES.

El Govern ha informat que, aquest dimarts, ha entrat en vigor el Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (Conveni CITES). L’adhesió al document va ser aprovada el passat 8 de juliol del 2021 al Consell General. Això suposa per Andorra donar continuïtat a la legislació ja existent al país.

Amb aquesta adhesió, es reforça el compromís en matèria de control del comerç de les espècies de fauna i flora amenaçades o en perill d’extinció en col·laboració amb 183 estats més. Les espècies de fauna, que són 5.945, i flora, 32.768 estan annexades a uns apèndix I, II i III classificades segons el grau de protecció.

Tot i que Andorra no era membre del conveni, la documentació per la importació i exportació d’espècies protegides i dels annexos ja era reconeguda i acceptada pels altres estats. En els darrers 5 anys, el Departament de Medi Ambient ha emès una mitjana aproximada de 450 certificats per any, en la seva majoria per a importacions de productes d’origen animal.

Finalment, el Secretariat del Conveni CITES reconeix el departament de Medi ambient i Sostenibilitat del Govern com l’autoritat administrativa andorrana competent per emetre documentació per a la seva aplicació. Així mateix, Andorra Recerca i Innovació és la institució científica competent per certificar que l’exportació de les espècies dels apèndixs del conveni no resulta perjudicial.

Etiquetes

Comentaris

Trending