Enfarinada generalitzada a partir de mil metres

El fort gradient de temperatura, amb una davallada que es notarà especialment aquest dissabte al matí, i el poc gruix de neu constituirà una perillosa base que més endavant pot originar allaus

Una imatge dels Plans de Ransol, a Canillo.
Una imatge dels Plans de Ransol, a Canillo. @RicardRiba_and

Molts racons del Principat han aparegut aquest matí emblanquinats. L’enfarinada ha estat generalitzada a partir de mil metres, sent, com aquell que diu, la més generalitzada del que portem de ‘temporada hivernal’. El fort gradient de temperatura, amb una davallada en el termòmetre que es notarà especialment aquest dissabte al matí, i el poc gruix de neu constituirà una perillosa base que més endavant, quan arribin nevades més important, pot originar allaus.

Les precipitacions ja s’esperaven aquest divendres, fins i tot amb una mica més d’insistència del que finalment seran. Tot i que la neu ha pres a partir d’Encamp durant algunes estones, a poc a poc la cota ha anat pujant. Es tracta de precipitacions febles que seran disperses i intermitents a la tarda a partir de 800 metres però sense que s’hagin d’esperar gruixos de neu. Res de res. Això sí, als cims la baixada de temperatures farà cristal·litzar les volves caigudes esdevenint una placa de gel on més endavant, encara no se sap quan, reposaran les precipitacions més abundants que hores d’ara els mapes d’isòbares no permeten visualitzar.

La nit de dissabte a diumenge és possible que torni a nevar a partir de cotes mitjanament altes i diumenge a la tarda s’espera el mateix. En tot cas, per molt generalitzades que puguin ser aquestes precipitacions continuaran sent dèbils i no deixaran més enllà d’uns pocs centímetres de capa nival. Dimecres de la setmana vinent, tot i que queda lluny, hi podria haver un altre ruixat generalitzat en forma de neu que podria arribar a deixar deu centímetres a partir de 1.500 metres.

Comentaris

Trending