Encamp, Canillo i Escaldes inicien aquest dilluns el ‘combat’ contra la processionària del pi

La fumigació aèria es durà a terme fins dijous o divendres en funció de la meteorologia a totes les parròquies després d’un estiu en què la climatologia ha facilitat l’activitat i proliferació de l’insecte

Un helicòpter en plena fumigació.
Un helicòpter en plena fumigació. ARXIU

Les parròquies d’Encamp, de Canillo i d’Escaldes -i especialment, és clar, les seves zones forestals- seran les primeres en rebre per via aèria aquest dilluns el producte biològic que serveix per combatre la processionària del pi. La fumigació via helicòpter es durà a terme fins dijous o divendres en funció de la meteorologia a totes les parròquies després d’un estiu en què la climatologia ha facilitat l’activitat i proliferació de l’insecte.

La situació viscuda aquest estiu justifica, segons els especialistes, repetir els tractaments de control dels darrers anys en prevenció de les eclosions a la tardor i els danys a l’hivern. L’actuació es realitza sobre els focus més actius detectats i en franges estratègiques, per controlar l’expansió i l’afectació global. Els boscos d’Encamp, Canillo i Escaldes rebran el tractament dilluns. Escaldes també ho farà dimarts juntament amb Ordino i la Massana, que continuarà la fumigació dimecres juntament amb Andorra la Vella. La capital i Sant Julià acabaran el tractament dijous.

Igual que altres anys, el tractament es fa amb helicòpter mitjançant l’aplicació del ‘Bacilus thuringiensis’, producte biològic autoritzat per les autoritats europees pels tractaments aeris de control d’aquest insecte, compatible amb l’activitat humana, el medi natural i els animals, sense necessitat de prendre cap mesura de protecció en particular.

Comentaris

Trending