“El preocupant seria que la gent comencés a dir que a Andorra ja no val la pena fer el ple”

Els importadors de carburants alerta del risc per a tota l’economia que representa posar el gener la taxa al carboni i lamenten que hi ha “manca de sensibilitat” vers les 13.000 persones que han participat en la recollida de signatures

David Porqures, president de l'Asidca.
David Porqures, president de l'Asidca. G. P.

L’Associació d’Importadors de Carburants (Asidca) insisteix: l’ajornament fins a l’1 de gener de l’aplicació de la taxa al carboni és insuficient. Cal, repeteixen, anar més enllà. El seu president, David Porqueres, ha alertat que el risc ja no és només per al sector de venda de combustibles que, recorda, representa prop de 55 milions d’euros anuals en impostos. Avisa que també pot, de retruc, afectat tot el turisme. “El preocupant seria que la gent comencés a dir que a Andorra ja no val la pena fer el ple”, ha afirmat.

L’entitat ha volgut remarcar el missatge que Porqueres ja va transmetre poques hores després de l’anunci dels grups de la majoria d’ajornar la taxa fins a inicis de l’any vinent: no n’hi ha prou. Cal més temps. De fet, el president de l’associació ha posat en relleu que, en realitat, l’endarreriment, tenint en compte el temps que pot trigar encara la llei a entrar en vigor, pot ser realment de “tres o quatre mesos”. Al seu entendre, “una manca de sensibilitat i respecte vers les 13.000 persones que han firmat”.

Els presidents dels grups de DA, Liberals i CC amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

Relacionat

Els grups de la majoria ajornaran l’aplicació de la taxa al carboni fins a gener del 2022

Per això, el dirigent de l’Asidca ha afirmat que “la nostra data és l’1 de gener del 2023”. De fet, ha indicat és la seva i la de molts Estats. “Els organismes internacionals parlen de 2023 com l’any de la recuperació efectiva i els països veïns estan posposant totes les mesures fiscals fins llavors”, ha recordat. I, per tant, ha advertit, “qualsevol taxa que s’imposi ara a Andorra voldrà dir que perdrem diferencial de preus amb un dels productes estrella que tenim que és el carburant”.

I és en aquest punt on Porqueres ha volgut posar en relleu que la taxa, si s’aplica ara mateix, podria fer molt mal. I no només a les estacions de serveis, sinó a tot el teixit econòmic. “Ens hi juguem més que una davallada de vendes”, ha afirmat, tot recordant que “com a Andorra tenim una reputació i una marca que s’aguanta sobre l’imaginari del diferencial de preus”. I això podria canviar si puja el preu del carburant -que ho farà amb la nova taxa, ja que “ho repercutirem”- mentre als països no ho fa. “El preocupant seria que la gent comencés a dir que ja no val la pena fer el ple”, afirma, tot recordant “quan es va dir que ja no valia la pena venir a comprar foto o ràdio i van desaparèixer les botigues”. Per tant, “si perdem això, perd el país”.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López aquest dilluns.

Relacionat

El PS demana que no s’incrementin els preus dels carburants fins al 2023

Des de l’Asidca s’ha volgut deixar clar que no s’oposen a la creació d’un fons verd. Al contrari. De fet, entenen que “es pot activar perfectament”, ja que “són coses diferents”. Consideren que “es pot abastir de la taxa de tinença de vehicles i dels impostos especials”. I és que, asseguren, “lligar-la amb l’abaratiment del bus és erroni o enganyar la gent; l’abonament a 30 euros ja es podia fer fa deu anys; simplement era posar els mitjans”.

Porqueres ha defensat que “sempre hem tingut una actitud dialogant” i que la petició que fan  -“demanar un ajornament quan estem en pandèmia, quan el nivell de vendes està lluny del que hi havia el 2019, quan Andorra no s’ha recuperat”-, no és “res de l’altre món” ni “forassenyat”. Simplement, ha apuntat, “és ser prudents”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending