El PS demana que no s’incrementin els preus dels carburants fins al 2023

Creuen que s'ha fer de forma gradual i de manera esgraonada durant els primers sis anys

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López aquest dilluns.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López aquest dilluns. BRU NOYA

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat aquest dilluns quatre esmenes al projecte de Llei de modificació de la Llei 27/2008, del 20 de novembre, d’impostos especials. Els socialdemòcrates aposten per què no s’incrementin els preus dels carburants fins al 2023 i que el finançament de la taxa de carboni fins aleshores s’assumeixi amb els actuals impostos especials.

L'objectiu d'esmenar el text és que l'augment del preu per tona no recaigui sobre els importadors de carburants fins a l'1 de gener del 2023. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el conseller general Quim Miró, han dit que volen que la llei s'aprovi aquest any "a causa del volum important de diners per finançar les polítiques mediambientals" i que durant un any i mig sigui el Govern qui assumeixi la totalitat de l'impost. "Durant el 2021 i el 2022 la taxa de 25 euros per tona l'hauria d'assumir el Govern", ha dit Quim Miró qui ha afegit que "el 2022 encara serà un any complicat i un nou tribut pot empitjorar les coses".

López també ha assenyalat que el diferencial de preu que actualment hi ha entre Andorra i els països veïns és un “tema que no es pot menystenir” i ha explicat que Espanya no es planteja augmentar el preu fins al 2023 . “No ens podem permetre aquest missatge amb un producte que ha servit tant com a comparació. No ens podem permetre que circulin informacions sobre que el carburant a Andorra és més car que a alguna gasolinera propera del país veí del sud. És un dels elements que ha fet créixer l’economia al país. En un any que hauria de ser l’any de recuperació al nostre entendre no ens podem permetre això”.

Els socialdemòcrates també consideren contradictori que ara el Govern vulgui aplaçar la implementació de la taxa al 2022 i destaquen que la seva aposta sempre ha estat la de millorar el funcionament del transport públic.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending