Continua la feina per retornar a la ‘normalitat’ els punts ‘conflictius’ arran del temporal de vent

L’administració central espera que a final de setmana les diferents vies que van patir incidències especialment per la caiguda d’arbres tornin a estar totalment operatives

Un operari comunal revisant l'estat dels arbres del Parc Central, aquest matí.
Un operari comunal revisant l'estat dels arbres del Parc Central, aquest matí. Toni Solanelles

Les tasques d’operaris d’empreses privades i administracions públiques per retornar a la suposada normalitat aquells indrets que més afectats van quedar especialment per la caiguda d’arbres a causa del temporal de vent de diumenge a la nit continuen. S’estan duent a terme actuacions en diferents punts de la xarxa viària i en altres espais del país, especialment a la meitat sud del país. No obstant això, s’estan fent tasques de sanejament forestal en punts on a priori no hi va haver problemes. Però es vol evitar que hi sigui si arriba un altre episodi huracanat.

El punt de més dificultat continuava sent, a la carretera de la Plana, l’enllaç cap a la urbanització Comella Park. Però també hi ha incidències que s’han d’acabar de resoldre en diferents punts de Sant Julià. Aquest dilluns, pèrits de diferents companyies asseguradores van tenir feina de valent per avaluar danys soferts en propietats públiques i privades. Des de l’immoble del carrer Bonavista, a Terra Vella, que va ‘perdre’ dues xemeneies i les instal·lacions de Caldea, que va patir alguns danys propis però que, sobretot, el que va ‘rebre’ van ser elements que es van desprendre, per exemple, d’algunes de les torres que s’estan construint a la zona del Clot d’Emprivat, que també van generar un intens temor durant molta estona atès que el vendaval va moure les estructures i va fer volar, literalment, diverses proteccions i altres elements.

Una soca d'un arbre recentment tallat per ser malmès per la ventada protegida per evitar riscos, al Parc Central.
Una soca d'un arbre recentment tallat per ser malmès per la ventada protegida per evitar riscos, al Parc Central. Toni Solanelles
De zones arbrades que s’estan sanejant o que s’estan podant per resoldre la trencadissa de branques que va suposar el vent n’hi ha moltes. Aquest matí, per exemple, operaris del comú d’Andorra la Vella amb algun suport extern miraven de posar ordre al Parc Central, on també es van trencar alguns arbres i altres van quedar amb branques penjant que es miren de retirar per evitar riscos. Els cossos de seguretat i emergència, juntament amb el COEX, van fent intervencions per assegurar els punts més complicats. El Govern espera que a final de setmana, si no hi ha cap incidència més, es pugui donar per plenament restablerta la normalitat.

Comentaris

Trending