La ‘consciència verda’ comença a l’escola

Tots els centres educatius del país assoleixen el distintiu Escola Verda i els titulars d’Educació i de Medi Ambient ressalten que són els infants els que poden fer canviar els hàbits dels seus progenitors

La Plaça del Poble ha acollit la celebració relativa al projecte Escola Verda.
La Plaça del Poble ha acollit la celebració relativa al projecte Escola Verda. SFGA

El programa Escola Verda ha assolit l'objectiu d'instaurar-se al 100% dels centres educatius del país, després de l'adhesió al programa del centre British College of Andorra. Així ho han explicat el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, durant l'acte de lliurament de plaques i guardons d'Escola Verda. Els dos ministres han coincidit en la importància que pot tenir que siguin els infants els qui des de bon joves adquireixin consciència ecològica.

Amb aquesta fita, la de la totalitat de centres escolars adherits al projecte, s’assoleix un dels màxims objectius de la iniciativa, que era incloure-hi tots els centres educatius, un total de 33 centres dels tres sistemes educatius, la qual cosa representa arribar a més d'11.000 alumnes. El programa assoleix enguany la 13a edició i ho fa també reprenent la celebració del Fòrum de les Escoles Verdes on alumnes i professors de tots els sistemes educatius es troben per intercanviar sinergies dels projectes impulsats als centres relacionats amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient. D'aquesta manera, aquest dimarts s'ha celebrat el fòrum amb els alumnes de maternal i primera ensenyança i és previst que el proper dijous es faci el de secundària i el de batxillerat.

52955071964 98c400e5c3 o
El British s'ha adherit aquest curs al programa.

En aquesta primera jornada del fòrum han participat 15 escoles del país amb uns 150 alumnes. Enguany, s'ha realitzat en un format de paradetes on els mateixos alumnes han explicat el projecte que han estat treballant durant aquest curs. Es vol així també promoure l'expressió oral i la interacció d'alumnes de diferents escoles. El ministre Casal ha volgut posar de relleu que el projecte continuï més viu que mai i assoleixi “el 100% dels centres escolars del país que ens permet acostar a tota la infància i joventut bones pràctiques ambientals”. En aquest context, ha assenyalat que si des de petits adquireixen aquests bons hàbits és més fàcil poder-los mantenir durant l'edat adulta. En aquesta mateixa línia s'ha expressat el ministre Baró qui ha explicat que “poden ser els infants a casa qui generin consciència i canvi d'hàbits als progenitors”.

D’aquesta manera, i després de la celebració del fòrum, els ministres han lliurat als centres escolars i docents els guardons a totes les escoles que han participat en el projecte Escola Verda, i en reconeixement de la bona feina que han realitzat aquest curs. S'han entregat així els adhesius d'Escola Verda i la placa Escola Verda al centre British College of Andorra que s'ha adherit enguany.

Comentaris (1)

Trending