La campanya de prevenció d’incendis forestals acaba sense cap perill molt elevat

La secció forestal del cos de bombers, conjuntament amb Andorra Recerca + Innovació, han fet un balanç de l’estiu i dels avisos que s’han donat al llarg de la temporada

Accés a una zona boscosa a Fontaneda.
Accés a una zona boscosa a Fontaneda.

El passat mes de juny es va engegar la campanya de prevenció d’incendis forestals. Amb l’arribada de la tardor i les primeres nevades, la secció forestal del cos de bombers i Andorra Recerca + Innovació han fet un balanç de la temporada. Concretament, s’ha destacat que no hi ha hagut cap avís que impliqués un perill molt alt.

Durant la campanya, s’ha publicat fins a 19 dies el butlletí d’avís per incendi forestal, però cap d’ells ha sigut d’un risc molt elevat. El mes de juliol, expliquen que el perill va afectar només la part sud del Principat, i a l’agost es va estendre al centre i sud del país. Aquest butlletí només es publica quan el nivell de perill previst se situa a partir d’alt, molt alt o extrem.

L’estiu va tenir un inici amb precipitacions abundants i per sobre de la mitjana, segons indiquen al balanç i com es va poder observar al mes de juny. Tal com expliquen, aquestes condicions van propiciar que la càrrega de combustible fi extra fos considerable, i aquest quan s’asseca pot donar lloc a incendis ràpids. Per tant, ha sigut una temporada marcada per la calor, sobretot amb l’onada que va tenir lloc a l’agost.

Etiquetes

Comentaris

Trending