Calvó assegura que Andorra no “eludirà les responsabilitats” respecte al canvi climàtic

La ministra ha participat en la COP26 celebrada a Glasgow, on ha exposat la situació del Principat en aquesta matèria

Intervenció de Silvia Calvó a la COP26.
Intervenció de Silvia Calvó a la COP26.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha pres part en la reunió d’Alt Nivell de Ministres de Medi Ambient de la Conferència de les Parts sobre el Canvi Climàtic (COP26), celebrada a Glasgow. Durant la seva intervenció, ha assegurat que Andorra “no eludirà les responsabilitats” en la lluita contra el canvi climàtic i mitigar les emissions de diòxid de carboni.

Malgrat que Andorra és un país d’alta muntanya i que és responsable de menys del 0,001% de les emissions globals de diòxid de carboni, Calvó ha assegurat que “no eludirem les nostres responsabilitats, perquè aquesta situació demanda de la implicació de tots, cap esforç individual serà suficient”. Aquesta implicació s’ha demostrat des del Principat sent un dels primers països a comunicar a la comunitat internacional les contribucions i l’han incrementat per assolir la neutralitat de carboni el 2050.

“La introducció del preu del carboni ens permet avançar cap a una mobilitat més sostenible”

En aquesta línia, Calvó ha explicat que totes les forces polítiques d’Andorra han assolit un consens únic que ha permès establir un marc legislatiu, a través de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, de l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic, i l’Estratègia de mobilitat. La ministra ha explicat que això ha permès al Principat dotar-se de diverses eines per actuar de manera concreta, com la creació del fons verd i la taxa verda. “La introducció del preu del carboni ens permet avançar cap a una mobilitat més sostenible”, ha defensat.

Calvó ha alertat, també, que “el canvi climàtic cada vegada és més generalitzat, ràpid i intens”, i ha emfatitzat que cada cop queda menys temps per afrontar la situació, “avui tenim l’última oportunitat per abordar la crisi amb eficàcia i fermesa”. És per això que ha fet una crida a nivell global perquè s’incrementin les ambicions i es posin en marxa les eines necessàries de finançament previstes a l’Acord de París. “Demanem a totes les parts que el respectin i siguin ambiciosos amb les contribucions nacionals”, ha destacat.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending