La calorada deixa nous rècords

S’han viscut nits tropicals a Engolasters amb una temperatura mínima 20,5 graus, superant el registre més càlid per a un mes de juliol des de 1983, mentre que a la Comella el mercuri no ha baixat dels 20

Mapa de temperatures
Mapa de temperatures

Les altes temperatures que estem tenint els darrers dies han provocat que s’hagin tornat a assolir nous rècords pel que fa a les mínimes per a un mes de juliol. Concretament, a l’estació meteorològica d’Engolasters s’han assolit els 20,5 graus, mentre que a la de la Comella, els 20. Es preveu que aquest dimarts s’arribin als 38 els graus a la capital i s’ha activat l’avís taronja.

L’anticicló continua sent protagonista amb les altes pressions del Mediterrani i del nord d’Àfrica. Això ha produït que s’hagin assolit nous rècords de temperatures mínimes després dels que es van registrar la matinada de dissabte a diumenge al Roc de Sant Pere i a la central hidroelèctrica de FEDA. En aquest cas, a Engolasters hi ha hagut una nit tropical arribant als 20,5 graus de mínima, superant així el registre més càlid del 1983 per a un mes de juliol. L’altre rècord s’ha produït a la Comella amb 20 graus. Això representa la mínima més alta superant els 19,4 graus del 2015, tal com apunten des del Servei Meteorològic d’Andorra.

Avís taronja

Relacionat

Avís taronja per temperatures que poden arribar als 38 graus aquest dimarts

El dia més fort d’aquesta calorada està previst per aquest dimarts amb màximes que podrien arribar als 38 graus a Andorra la Vella i als 32 a 1.500 metres. Per això s’ha activat l’avís taronja per altes temperatures. Des de Protecció Civil es demana extremar les precaucions i limitar l’activitat a l’exterior a les hores centrals del dia. També es recomana protegir-se del sol i hidratar-se amb freqüència, així com tenir cura dels més petits i la gent gran, entre altres.

Comentaris (2)

Trending