Bomosa i Laika es comprometen a fomentar l’adopció i tinença responsable d’animals de companyia

L’acte de traspàs de la gestió de la gossera i la gatera s’ha celebrat aquest dijous amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó

Representants del ministeri de Medi Ambient, i de Laika i Gos-SOS a la gossera estatal.
Representants del ministeri de Medi Ambient, i de Laika i Gos-SOS a la gossera estatal. C. ESTEVE / SFGA

L’acte de traspàs de la gestió de les infraestructures de la gossera i la gatera en favor de les associacions Gos-SOS (Bomosa) i Laika s’ha celebrat aquest dijous a les instal·lacions. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó ha destacat que el canvi de concessió permetrà afavorir que les entitats protectores tinguin un rol més destacat en relació amb el foment de les adopcions i la tinença responsable d’animals de companyia.

Durant la visita a les dependències, la ministra ha declarat que “avui reconeixem la feina que han fet les associacions durant molts anys i també els mostrem la confiança que els tenim”, i ha afegit que “l’executiu seguirà treballant de manera activa i conjunta amb les entitats per al bon funcionament i la promoció de l’adopció dels animals”.

Bomosa i Laika s’han mostrat molt agraïts per la confiança i han reivindicat la feina feta fins al moment pel departament.

Tenint en compte el rol social que desenvolupen tant la gossera com la gatera, la ministra ha destacat que el nou model permet desenvolupar “una gestió més integral”, on també es faci especial èmfasi en la difusió del dret a la protecció dels animals, d’acord amb la normativa vigent i “els principis i valors propis de les societats més avançades pels quals s’ha de regir el benestar animal”. En aquest sentit, la titular de Medi Ambient, també ha emfatitzat que els canvis permetran reorganitzar i fer més àgil el departament d’Agricultura amb la reubicació del personal que estava destinat a aquestes infraestructures.

Per la seva part, el president de Gos-SOS, Guillem Cervera, i el president de Laika, Josep Mas s’han mostrat molt agraïts per la confiança i han reivindicat la feina feta fins al moment pel departament. En aquest sentit, han destacat el seu rol social i s’han mostrat compromisos i amb “molta il·lusió” per afrontar els reptes que els planteja la concessió de la gestió.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending