Els banders ja han gestionat aquest any prop de mig centenar d’avisos per la presència de serps

Durant l’any passat el cos de gestió de la fauna i la flora del Principat va rebre 78 trucades per capturar rèptils que especialment al juliol i a l’agost apareixen en zones urbanes

La cria de serp que s'ha recuperat i alliberat.
La cria de serp que s'ha recuperat i alliberat. BANDERS

Els banders ja han gestionat durant el que portem d’aquest 2021 prop de mig centenar d’avisos ciutadans per fer-se càrrec de rèptils que apareixen en llocs on no haurien de ser, especialment en nuclis urbans i, fins i tot, en immobles privats. Els mesos de juliol i agost són els més prolífics perquè es donin aquestes situacions.

Fins ara, segons que ha informat el cos de banders aquest dimecres, s’han rebut 48 alertes, mentre que durant tot el 2020 van ser 78 les comunicacions per aquesta matèria que els responsables del cos encarregat de gestionar la flora i la fauna del país, entre altres coses, van atendre. En la immensa majoria de casos els rèptils que han d’acudir a buscar no són perillosos.

És el cas, per exemple, de la darrera captura i alliberament que han hagut de fer, una colobra totalment inofensives. I és que el que més recuperen els banders són serps molt comunes, especialment cries de serps verda o groga.

Comentaris (1)

Trending