Els banders augmenten els controls de l’accés motoritzat als camins de Sant Julià

Les darreres publicacions a les xarxes de motos circulant per llocs on està prohibit ha propiciat que hi hagi més vigilància

Control dels banders a l'inici d'un camí pròxim a la carretera de la Rabassa.
Control dels banders a l'inici d'un camí pròxim a la carretera de la Rabassa. BANDERS

Els banders han augmentat els controls en els senders i camins de muntanya de Sant Julià de Lòria després de la publicació a les xarxes socials de diverses publicacions de motos circulant per llocs on està prohibit. D'aquesta manera, es comprova el compliment de l'Ordinació reguladora de l'accés motoritzat i/o rodat a l'entorn natural, segons informa el cos a través de twitter.

Sant Julià de Lòria compta amb una extensa xarxa de senders i una part de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Aquesta mateixa setmana, la cònsol d'Escaldes-Engordany va mostrar la seva estupefacció per la imatge publicada a les xarxes socials d'una moto circulant al costat de l'estany de la Nou, al límit entre les parròquies d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. El mes passat, els banders ja van sancionar quatre motoristes per recórrer amb una moto d'enduro el camí dels Cortals o Bordes de Manyat que va des de Certers fins a la Caulla. La sanció per aquests fets pot arribar als 3.000 euros.

Els banders, amb patrulles de dos, també recorren a peu els camins més pròxims al nucli urbà lauredià com poden ser els de la Solana, el del Roc de l'Àliga o el del Mas. Des del comú han expressat reiteradament la seva preocupació per la proliferació de vehicles a les muntanyes, un fet que s'ha constatat en indrets com ara el pic Negre o el camp de Claror.

Comentaris (9)

Trending