Andorra la Vella, la Massana i Sant Julià ‘estalvien’ la taxa al gos adoptat almenys el primer any

A petició de GosSOS, el comú de la capital ha acceptat una exempció permanent, mentre que les altres dues corporacions deixen fora del tribut els primers temps posterior a l’adopció

Gossos a la gossera nacional.
Gossos a la gossera nacional. GOSSOS

Els comuns d’Andorra la Vella, la Massana i Sant Julià no cobraran la taxa sobre la tinença de gossos a aquells propietaris que hagin adoptat l’animal. El termini d’exempció del tribut depèn de cada corporació. I no és el mateix, encara que sí que quedarà fora de tributació l’any posterior a l’adopció. La taxa que s’aplica a partir d’aquest 2021 és de 25 euros anuals.

La junta de l’entitat animalista GosSOS s’ha mostrat satisfeta per haver aconseguit que tres dels comuns que implantaran la taxa hagin eximit del pagament de la taxa als gossos adoptats a la Gossera Oficial del Principat d’Andorra. La decisió d’exempció parteix d’una petició oficial formulada a finals de novembre per l’entitat als comuns d’Andorra la Vella, la Massana, Sant Julià i Ordino després de mantenir una reunió amb els cònsols de les quatre corporacions.

Des de GosSOS s’ha explicat que, tot i que la resposta a la petició ha estat favorable per part de la majoria de comuns, l’aplicació no serà ben bé la mateixa en tots els casos donat que “cada parròquia ha pres decisió que li ha semblat més adequada”. Així doncs, mentre la parròquia d’Andorra la Vella ha acceptat plenament la petició de GosSOS i eximirà del pagament de la taxa als animals adoptats a la gossera durant tots els anys que aquests visquin, la resta de comuns fan una exempció temporalitzada: la Massana eximirà del pagament de la taxa durant els dos primers anys d'adopció i Sant Julià durant el primer any.

Adoptar és salvar dues vides

Els responsables de GosSOS, entitat que té encomanada la gestió de la gossera oficial del Principat d’Andorra des del mes de setembre, han explicat que actualment hi ha 18 animals en adopció al refugi situat prop de la frontera del riu Runer. Des de GosSOS es recorda que “adoptar és salvar dues vides, la de l’animal que adoptes i la del que podrà ocupar el seu lloc a les instal·lacions de la gossera” i s’afegeix que “els nostres gossos necessiten una segona oportunitat, una llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l’abandonament”. Finalment s’ha remarcat que “amb aquesta decisió presa pels comuns, la taxa no serà un obstacle per adoptar”.

Comentaris

Trending