Andorra se suma a l’Hora del Planeta

Edificis públics com la seu central del Govern, l’hotel Rosaleda o Casa de la Vall, entre altres, apagaran les llums entre les 20.30 i les 21.30 d’aquest dissabte per conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic

La nova seu del Consell, amb els llums apagats en una edició anterior.
La nova seu del Consell, amb els llums apagats en una edició anterior.

Un any més, el darrer dissabte amb horari d’hivern s’aprofita per llançar la iniciativa ‘L’hora del planeta’. Es tracta d’una acció conjunta a diferents països que té com a objectiu conscienciar de la necessitat de reduir el consum energètic com a fórmula per combatre el canvi climàtic. Andorra també se suma i apagarà la il·luminació de diversos edificis simbòlics durant una hora.

Fa anys que el darrer dissabte de març té lloc aquesta iniciativa a nivell mundial, promoguda per l’ONG WWF. Es demana als ciutadans que durant una hora, en aquest cas entre les 20.30 i les 21.30, apaguin la llum com a senyal de la voluntat de lluitar contra el canvi climàtic i per la preservació del medi ambient.

En el cas d’Andorra, Govern ha promogut la participació i són diversos els edificis públics que es quedaran sense il·luminació durant una hora. És el cas de la seu central de l’executiu i de l’hotel Rosaleda. Altres institucions també s’han sumat. Per exemple, la nova seu de la Justícia o Casa de la Vall i el modern Consell General.

A la iniciativa també hi participaran tots set comuns: Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. A més les oficines d’Andorra Telecom i l’edifici central de FEDA també apagaran la llum.

Comentaris (2)

Trending