Andorra destaca la tasca dels joves en la lluita contra el canvi climàtic a la COP26

Les ministres, Silvia Calvó i Ester Vilarrubla han participat de forma telemàtica a la trobada ‘Together For Tomorrow: Education And Climate Action’ celebrada a Glasgow

Les ministres, Silvia Calvó i Ester Vilarrubla, respectivament.
Les ministres, Silvia Calvó i Ester Vilarrubla, respectivament.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han participat de manera telemàtica a la trobada ‘Together For Tomorrow: Education And Climate Action’. S’ha celebrat a Glasgow en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP26. L’objectiu ha sigut enfortir el paper de l’educació i l’aprenentatge en la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, Calvó ha posat en relleu que els joves “estan compromesos” amb el desafiament que suposa l’escalfament global i per això és important escoltar les seves aportacions. També ha explicat que al país, els joves han participat en l’elaboració de la Declaració d’urgència ecològica i climàtica adoptada per unanimitat al Consell General que permet “fixar accions locals que responen al conjunt dels reptes plenaris”. A més, des de la creació de la Comissió nacional de l’energia i del canvi climàtic, els joves hi prenen part i han contribuït a l’elaboració de l’Estratègia nacional de l’energia i del canvi climàtic.

En matèria educativa, Vilarrubla ha destacat que les noves generacions seran les qui notaran els canvis provocats per l’escalfament, i per això és bàsic “aportar-los informació i sensibilització en matèria climàtica” perquè se’ls ha de fer participis de les decisions. En aquesta línia, ha explicat la participació d’una delegació en el ‘Youth4Climate’, emmarcat en la Pre-COP26.

De manera paral·lela a la celebració de la trobada ministerial telemàtica, l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic ha participat aquest divendres a la tarda en el Side Event en el marc de la COP26 ‘Sustainable mountain tourism and food Systems to support recovery from COVID-19 in mountains’. En la presentació, la tècnica de l’Oficina, Anna Boneta, ha subratllat la importància dels aspectes econòmics, socials i ambientals a l’hora de concebre un model turístic sostenible, recordant entre d’altres aspectes, la candidatura d’Andorra per a ser designada com a primer país reserva de la biosfera.

Comentaris (1)

Trending