Alerta per l’onada de calor fins divendres

Es poden assolir xifres de 35 i 36 graus a Andorra la Vella i Protecció Civil recomana evitar l’activitat física a l’aire lliure a les hores centrals del dia i hidratar-se de forma periòdica

L'avís groc afecta bona part d'Andorra.
L'avís groc afecta bona part d'Andorra.

El departament de Protecció Civil ha activat un avís groc en previsió de les altes temperatures que es poden registrar al país els pròxims dies. Així, s’alerta que la calor pot ser especialment intensa des d’aquest dimecres i fins al divendres. Per això s’aconsella limitar l’activitat física als moments centrals del dia i tenir especial cura amb els col·lectius més vulnerable.

L’onada de calor que afecta la península ibèrica i part d’Europa també arriba al país. Al llarg d’aquest dimecres s’espera una temperatura que pot arribar als 32 graus a Andorra la Vella i 28 a 1.500 metres. La previsió és que aquesta pugui pujar fins als 35 el dijous i els 36 el divendres.

Amb aquesta estimació a la taula, s’ha optat per activar un avís groc per calor, que serà vigent fins llavors. Per això, des de Protecció Civil es recomana prudència i, especialment, que s’eviti l’activitat física a l’aire lliure en les hores centrals del dia. També s’aconsella beure aigua amb freqüència i tenir cura dels col·lectius especialment vulnerables.

Etiquetes

Comentaris

Trending