Martí insisteix que pretén salvar Grandvalira amb paraules però sense cap fet

El cap de Govern assegura que aquest estiu farà els contactes pertinents perquè la principal marca del país pugui continuar unificada, una predicció que ja va fer l’estiu passat

El cap de Govern, Toni Martí, i el cònsol de Canillo, Josep Mandicó, conversen animadament just davant les obres de la plataforma.
El cap de Govern, Toni Martí, i el cònsol de Canillo, Josep Mandicó, conversen animadament just davant les obres de la plataforma.

Moltes paraules però pocs fets. Més d’un any després de l’anunci del trencament de Grandvalira, el cap de Govern, Toni Martí, torna a insistir que el repte que s’ha fixat per aquest estiu és salvar la principal marca del país. Així ho ha indicat durant una visita a les obres de construcció de la plataforma de Soldeu, que ha servit, també, perquè els membres del comitè organitzador de la Copa del Món del 2019, encapçalat per Conrad Blanch, donessin alguns detalls més de les proves que s’han de celebrar entre l’11 i el 17 de març de l’any que ve, unes dates que podrien coincidir, o no, amb el procés electoral. Sobre això, Martí no n’ha aclarit res de res. Com tampoc com pensa salvar Grandvalira.

Martí ha anunciat, per aquest final de juliol i també durant l’agost, converses entre totes les parts perquè “una marca de prestigi internacional no es perdi” a finals de l'any vinent. És la seva responsabilitat com a cap de Govern, ha afegit, i per tant la voluntat de l'executiu és la de contribuir a que s’arribi a una entesa al llarg d’aquest estiu. De fet, aquest mateix anunci el va fer l’any passat, quan d’urgència va convocar una reunió amb tots els cònsols i operadors del món de l’esquí amb la voluntat de posar en marxa una taula de treball i reflexió en torn al sector de la neu. Va ser una sola reunió i mai no se’n va saber res més. 

El cap de Govern, de fet, va reconèixer durant la signatura de l’acord entre el comú d’Ordino i Saetde per la privatització de Secnoa que no s’havia avançat gens. Avui, als peus d’una obra faraònica que Conrad Blanch assegura que ho és menys del que havia de ser-ho, el cap de l’executiu ha tornat a insistir que cal cercar una entesa que permeti que les finals de la Copa del Món a celebrar a cavall de les pistes Avet i Àliga, a Soldeu i al Tarter, no sigui el darrer gran esdeveniment de Grandvalira com a marca única. ¿Recepta de com fer-ho? Cap. ¿Previsió que els principals implicats en l’estratègia de la marca han de dur a terme alguna trobada en breu? Cap tampoc.

En una visita d’obres, el responsable dels projectes estratègics d’Ensisa, Conrad Blanch, assegura que la volumetria de la plataforma no s’ha canviat

I mentrestant, les obres avancen. I a un notable bon ritme com evidencien els fets. Aquí sí, fets i no paraules. “Tot segueix el seu ritme”, ha indicat el cònsol de Canillo i president d’Ensisa, Josep Mandicó, que ha donat per fet que la plataforma, que no pas la totalitat del projecte, estarà acabada a finals de novembre. Una plataforma que segons Conrad Blanch, en manifestacions recollides per l’agència ANA, manté la volumetria amb la qual va ser projectada inicialment però que té un impacte, segons assegura ell, menor a la prevista. Els canvis en el “model constructiu” que s’han aplicat han “millorat” el resultat final. S’ha modificat, segons Blanch, el model dels fonaments, substituint els pilars inclinats per un de sosteniment de cables. 

El motiu és que si s’optava per la primera opció s’havien de fer uns “fonaments faraònics” i, a més, s’hagués pogut produir un “greu problema mediambiental” perquè s’hauria hagut de construir una plataforma sobre el riu, que hagués afectat el bosc, ha explicat Blanch. En qualsevol cas, el màxim responsables dels projectes estratègics d’Ensisa ha indicat que la imatge externa d’aquesta plataforma, tal com s’ha presentat en diverses ocasions, no pateix modificacions, ni tampoc la seva volumetria.

-

Relacionat

La col·locació de les primeres bigues de la plataforma de Soldeu revelen els canvis substancials en el projecte
-

Relacionat

Les primeres bigues de la plataforma inicien el ‘viatge’ de l’aparcament del Tarter a la pista de l’Avet
Tram final del camí adobat per fer arribar les bigues de la plataforma fins a Soldeu.

Relacionat

El TS desestima proves sol·licitades pels Viladomat en el marc del plet per la plataforma de Soldeu
A tocar l'estació de sortida del telecabina del Tarter hi surt el camí, ara asfaltat, pel qual transitaran les bigues fins al peu de la pista de l'Avet, a Soldeu.

Relacionat

El camí de les bigues

Comentaris

Trending