Martí i Espot escenifiquen fredor en l'acte en què donaven suport a la llista escaldenca de DA

Tots dos evidencien certa falta de complicitat durant l'acte, en què parlen poc i del qual el cap de Govern ha marxat ràpidament

Martí bromeja amb el pare d'un Xavier Espot seriós al seu costat.
Martí bromeja amb el pare d'un Xavier Espot seriós al seu costat.

Demòcrates per Andorra ha presentat oficialment el seu eslògan (Junts fem Escaldes-Engordany) i el seu logotip –de nou amb el clip- en un acte obert a la militància que ha servit, principalment, per tornar a veure plegats a l’actual cap de Govern, Xavier Espot, i el seu antecessor, Toni Martí. Tots dos han volgut escenificar el seu suport a la candidatura que encapçalen Miquel Aleix i Núria Barquín, llista que l’exmandatari ha afirmat que ha estat “decisió de molta gent”. Ara bé, als dos líders de DA (l’actual i l’anterior) se’ls ha vist junts però sense excessiva complicitat –potser fins i tot amb certa fredor- i, de fet, Espot ha marxat tot just acabada la presentació, oficialment, perquè havia d’assistir a l’acte d’encesa de les llums de Nadal.

L’acte ha durat tot just deu minuts. Prou perquè Barquín hagi fet un petit discurs on ha assegurat sortir diumenge amb “molta humilitat”, s’hagi presentat el lema i el logotip de la candidatura i els assistents s’hagin fet una fotografia conjunta. En ella, també hi eren Martí i Espot, que durant l’al·locució de la número 2 de la llista han estat un al costat de l’altre, però sense gairebé mirar-se. De fet, l’excap de Govern sí que ha estat més afectuós amb un Espot, el pare, que es trobava a la seva dreta.

La sensació ha estat de certa fredor entre els dos. En l’ambient, per molt que després, parlant amb els mitjans Martí hagi volgut llençar pilotes fora, flotava les diferències existents entre els dos, sobretot arran del pacte que Espot va assolir amb Liberals per impulsar un Govern tripartit decisió que el seu antecessor mai ha negat que no compartia, ni de lluny. De fet, la seva oposició a aquest acord explica el perquè a Escaldes el clip del logotip demòcrata tot just aplega papers de DA amb independents, quan a altres parròquies les llistes s’han tancat amb la presència, més amunt o més avall, de representants de la formació blava. Tot i acabar fent una certa treva, queda clar que la tensió no ha desaparegut.

Un exemple ben clar s’ha viscut a l’hora de fer la fotografia. Martí ha optat per quedar-se a segona fila; Espot, al davant, a la dreta de Barquín. I un cop agafada la imatge, el cap de Govern ha estat ben poca estona més a la sala. Ha marxat de seguida, amb l’excusa, segons fonts demòcrates, de no perdre’s l’acte d’encesa de les llums de Nadal.  

Qui sí que ha estat una bona estona i, fins i tot, ha volgut parlar amb els mitjans ha estat un Martí que ha volgut expressar “tot el meu suport” a una candidatura “amb gent molt jove” però liderada per “l’experiència” d’Aleix. Preguntat sobre el perquè, a diferències d’altres parròquies, la llista escaldenca de DA va en solitari, ha apuntat que “és una decisió de molta gent”.

Tampoc s’ha estat de llençar un dard crític al principal rival: el PS. Parlant del discurs fet per Barquín, ha apuntat que “demostra humilitat, a diferència de l’arrogància d’altres que ja es veuen guanyadors”. Malgrat la fredor entre Espot i Martí, el cap de llista ha volgut defensar que hi ha “unitat” dins la formació, malgrat que hi hagi diferents tendències. “Algú en pot dubtar però som un partit que estem units”, ha afirmat.

Comentaris (2)

Trending