Martí i Cinca arrenquen a la Batllia una disculpa del client de BPA que els hauria calumniat

Comentaris

Martí i Cinca arrenquen a la Batllia una disculpa del client de BPA que els hauria calumniat
Martí i Cinca arrenquen a la Batllia una disculpa del client de BPA que els hauria calumniat

Tot un matí a la Batllia per no res. O potser sí. Per aconseguir que un senzill client de Banca Privada d'Andorra (BPA) encès com una teia per la intervenció del banc reconegués haver-se passat de la ratlla el dia que va fer un comentari anònim en l'edició digital d'un rotatiu del país. El missatge resultava calumniador contra el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Jordi Cinca. I lluny d'aguantar l'embestida anònima i deixar córrer l'aire, els dos mandataris van presentar una querella que va permetre identificar l'autor del text i dur-lo fins a la seu de la Justícia. Tot i no ser del Principat, l'acusat va decidir atendre les seves responsabilitats i ha acudit avui a la seu judicial. També ho han fet Martí i Cinca. Es tractava de dur a terme l'acte de conciliació. Un pas previ jurídicament necessari abans que continuï o no la tramitació de la querella. Si hi ha acord en aquest acte, en aquell acte, la cosa decau. Es deixa estar. Es deixa estar si totes dues parts es donen per satisfetes. I així ha estat.

Martí i Cinca han hagut de presentar-se davant d'una de les seccions penals de la Batllia acompanyats dels seus assessors legals. Hi acudien perquè hi havia la clara intenció d'arribar a una entesa i deixar córrer el que ja havia arribat molt enllà. Un comentari encès, difamador, segurament calumniador -no cal especificar el contingut del mateix per no contribuir a la publicitació del presumpte delicte contra l'honor-, d'un ciutadà indignat per veure bloquejats una part dels seus estalvis havia acabat sent objecte d'una querella per part de tot un cap de Govern i un ministre de Finances d'un país. Segons fonts coneixedores del transcurs de l'acte de conciliació, els dos polítics s'haurien conformat amb què el ciutadà espanyol processat reconegués que s'havia excedit. I és el que ha acabat passat. El processat ha reconegut que era l'autor del comentari. I que s'havia excedit en culpar els dos mandataris de tots els mals de BPA. Però també hauria volgut deixar clar el marc, el moment en què va escriure aquelles paraules. Un moment de desesperació, d'indignació. Per tot plegat, i després de la petició de reconeixement 'del mal' feta pels uns i l'assumpció de la responsabilitat duta a terme pels altres, s'ha acabat el bròquil. 

Amb la transacció feta, amb l'acord concretat, amb la conciliació garantida, s'acaba la qüestió. Es tanca el cas. S'arxiva la querella. Punt i final. Això sí, després de tot un matí d'un cap de Govern i un ministre de Finances als jutjats perquè un ciutadà que no podia disposar dels seus diners s'havia indignat. Passat de voltes, sí. Però amb els diners, els seus, víctimes d'un 'corralito'.   

Comentaris

Trending