Marsol retreu als comuns de Sant Julià i Escaldes que bloquegin l'aportació econòmica per la Covid a Govern

El pressupost d'aquest exercici es reduirà en tres milions d'euros a causa de la crisi provocada per la pandèmia

Els consellers d'Andorra la Vella han fet un minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19
Els consellers d'Andorra la Vella han fet un minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha dit aquest dijous que l'aportació dels comuns al Govern per fer front a les despeses derivades de la pandèmia de la Covid-19 està bloquejada. "Els comuns de Demòcrates, Ciutadans Compromesos i les forçes que estan en coalició amb Govern estem disposats a fer l'aportació i tenim tancat l'acord però la resta de comuns no ho tenen clar i fa 10 o 15 dies que no hi ha cap reunió ni cap manera de desbloquejar el tema". Els dos comuns són els de Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Marsol ha contestat a una pregunta del conseller socialdemòcrata, Sergi González durant la sessió de comú.

Marsol ha anunciat que el pressupost per aquest exercici es reduirà en 3 milions d'euros i ha afegit que les obres de reconstrucció dels Serradells podran començar la setmana vinent si la construcció torna a l'activitat com s'ha previst el dilluns.

En resposta a les preguntes dels consellers del PS Independents, Marsol ha explicat que encara no s'havia signat el contracte amb la propietat del terreny per la construcció de l'ascensor que ha d'unir Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls. La cònsol ha dit que per poc que es pugui es durà a terme, tot i la reducció en el pressupost,  "ja que és un giny bàsic per a la qualitat de vida dels veïns de la zona". També ha mostrat el desig de la corporació de dur a terme la pròxima edició de la Fira, "encara que sigui amb limitacions de l'aforament". S'ha signat el contracte amb l'empresa que ha de subministrar la vela tot i que hi ha una clàsula de rescissió en cas d'anul·lació però, segons Marsol "per poc que puguem ho tirarem endavant". En aquest sentit, ja hi ha un 50% d'expositors que han anunciat la seva intenció de participar-hi.

El consell de comú també ha acordat per unanimitat rebaixar al 50% els preus vigents dels consums del subministrament d’aigua, tant per a particulars com per a empreses, corresponents al segon trimestre (entre el 14 de març i el 14 de juny). L’objectiu és col·laborar amb els ciutadans per reduir les despeses que han d’assumir a final de mes durant l’emergència sanitària.

La mesura queda recollida en l’ordinació de modificació de l’ordinació de preus públics, que també regula que no es cobraran als usuaris els serveis que s’han deixat de prestar durant el període de suspensió de l’activitat decretat pel Govern. S’ha aprovat la nova ordinació que regula la distribució i subministrament de l’aigua (l’anterior era de l’any 2001), que s’adapta a l’evolució de les tecnologies i regula casuístiques com les reclamacions derivades del consums excessius provocats per una fuita.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending