Marsol afirma que el parentiu amb el cònsol menor no condicionarà la contractació o no de Miquel Rossell

La mandatària revela que fa un any i mig que existeix un acord amb el director de banders perquè es converteixi en el màxim responsable del servei de circulació i que la setmana vinent es decidirà si es tira endavant

Marsol pren jurament a Angel Grau com a nou secretari general del comú.
Marsol pren jurament a Angel Grau com a nou secretari general del comú.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha admès que sobre la taula té la possibilitat d’incorporar l’actual director del cos de banders, Miquel Rossell, per situar-lo com a màxim responsable del servei de circulació. De fet, ha explicat que hi ha un acord tancat amb ell des de fa un any i mig i que ara cal veure si s’acaba concretant. La setmana vinent està previst una reunió on s’hauria de prendre la decisió definitiva que, ha deixat clar, no estarà, en cap cas, “condicionada” per la seva relació familiar, denunciada pel Partit Socialdemòcrata, amb el cònsol menor, David Astrié.

Marsol ha confirmat que “la voluntat” seva és tancar la incorporació d’una persona “preparada i competent” que s’encarregui de dirigir el cos. Ho ha explicat després de la sessió de comú que ha servit per validar la nova organització de la corporació, així com per escollir Àngel Grau com a nou secretari general, i Joan Obiols, que continuarà com a interventor. De fet, ha revelat que es tracta d’un compromís existent amb els agents del servei i que fa temps que la figura de Rossell està sobre la taula perquè “té el perfil que busquem”.

La mandatària comunal ha apuntat que “hi vaig parlar fa un any i mig i teníem un acord”, però que, llavors, “vam preferir esperar fins després de les eleccions”. Marsol, que ha remarcat que “jo tinc paraula”, ha indicat que ara toca valorar si es tira endavant el pacte o no, cosa que s’haurà de fer en una reunió entre tots dos prevista per a la setmana vinent. També ha volgut deixar clar que la decisió final, en cap cas, dependrà del parentiu que té Rossell amb el cònsol menor –és cunyat de David Astrié-. “No em condicionarà”, ha afirmat, tot llençant un dard cap al PS: “Abans de dir les coses ens hauríem de mirar una mica casa nostra”, en el que podria ser una referència a casos similars protagotnizats per àntics cònsosl del PS.

Marsol ha defensat la necessitat d’aquesta incorporació, ja que el servei “és gran i important” i seria positiu “tenir algú que vingui de l’exterior, més obert i amb idees noves”. A més, ha reiterat que es tracta d’un acord ja existent amb els membres del cos i que les converses amb Rossell es van fer “molt abans” que se sabés que el seu cunyat acabaria sent el cònsol menor.

Per la seva banda, des de la minoria no s’ha volgut entrar en el tema. Carmona sí que ha apuntat, però, que lamenten el fet que “la decisió l’hem conegut pel que es diu al carrer o per la premsa en comptes que se’ns hagi fet partícips”.

Comentaris (11)

Trending