Maria Pagés presidirà la comissió del cos d’Educació

L’òrgan, instaurat per la Llei aprovada l’any passat, es posa en marxa i tindrà quatre representants del SEP, entre ells la secretària general, Anna Mundó

La seu del ministeri d'Educació.
La seu del ministeri d'Educació.

El Govern ha fet públics els membres de la comissió del cos d’Educació, òrgan que s’ha creat a instàncies de la Llei aprovada l’any passat. Maria Pagés en serà la presidenta i Elisabeth Carpa la secretària. També hi haurà representació del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i del ministeri.

La Llei del Cos d’Educació, aprovada a finals de la legislatura passada, estableix, en el seu article 6, la creació d’una comissió com a “òrgan col·legiat de consulta i de participació dels membres d’aquest cos especial”. Entre les seves funcions, hi haurà la d’informar amb caràcter preceptiu però no vinculant sobre aquells avantprojectes de llei i reglaments que puguin afectar el règim jurídic del personal educatiu així com sobre altres qüestions que se’ls pugui consultar des del Govern. També hauran d’estudiar i proposar programes de modernització dels mètodes i de les tècniques de treball o participar en la definició de les condicions de prestació de serveis dels treballadors.

Durant els propers quatre anys –durada del mandat- la comissió tindrà a Maria Pagés com a presidenta en tant que hi accedeix a l’òrgan com a responsable del departament de recursos humans del ministeri. Per la seva banda, la cap d’aquesta àrea, Elisabeth Carpa en serà la secretària, tal com estipula la Llei.

El text legislatiu també establia que el sindicat del sector, en aquest cas el SEP, podrà designar quatre membres. Hi entren la secretària general de l’entitat, Anna Mundó, així com Rubén Monter, Daniel Pérz i Susagna Casimiro. En representació del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior han estat nomenats Olga Moreno, membre de la família professional de personal amb responsabilitat de gestió administrativa i/o pedagògica; Ana Oliva, de la família professional d’inspectors d’educació, Antoni Torres, representant dels professionals de tècnics d’educació; i Cristel Torres, per part del personal de suport educatiu.

Comentaris

Trending