La Mútua d’Aigües de Soldeu es desentén de les anomalies que pugui presentar la xarxa comunal

El servei que gestionen sis famílies del poble canillenc és majoritari entre els veïns i ha passat tots els testos de qualitat que s’han fet aquest dijous mateix

-
-
Els veïns de Soldeu tenen dues vies de subministrament d’aigua diferents. La majoritària és la que ofereix la Mútua d’Aigües de Soldeu i responsables de la mateixa s’han desmarcat de les anomalies que pugui presentar la xarxa comunal, que abasteix una part del poble, menys nombrosa, però que té entre els seus usuaris hotels prou destacats de la localitat.

Des de dimecres a la tarda, en alguns edificis, l’aigua de boca, la que raja de les aixetes, ha aparegut literalment marró. Per tant, no apta per al consum. I ja no només per no beure-la. És que alguns dels veïns que s’han vist afectats han declinat, per exemple, rentar la cara als seus nadons amb aquella aigua. Estarien connectats a la xarxa comunal i malgrat que la corporació assegura no haver detectat cap problema, l’evidència és l’evidència i algun pou s’hauria remenat més del compte arran de la pluja caiguda les darreres hores. L’aigua bruta ha rajat durant tota la matinada, almenys, en alguns casos.

En tot cas, segons fonts de la Mútua d’Aigües de Soldeu, les anomalies no tindrien res a veure amb el servei que ofereix aquest històric ens mutual canillenc que està gestionat per sis famílies del poble. De forma molt reiterada, es fan controls per garantir el compliment mínim obligatori fixat per les normatives. Sense anar més lluny, aquest mateix dijous, vist les queixes que havien transcendit d’alguns veïns del poble, i per sortir de dubtes, s’ha procedit a fer nous controls i, segons les fonts, les proves han confirmat que els paràmetres de qualitat de l’aigua de la xarxa mutual estan dins la normalitat.


Aigua rajant en una aixeta connectada a la xarxa comunal de Soldeu. | ALTAVEU

 

El subministrament per part de la mútua veïnal és majoritari, com s’ha dit, a Soldeu, però no pas total. D’aquí que tot porta a pensar que les anomalies estarien centrades en la xarxa comunal i, potser, fins i tot, no pas en tots els punts, sinó que la tempesta probablement hauria afectat encara només de forma parcial aquesta xarxa gestionada, en aquest cas, per la corporació canillenca.

Comentaris (2)

Trending