Malestar a la construcció perquè el comú d'Andorra la Vella ha adjudicat les darreres obres a l'empresa del germà del conseller d'Urbanisme

Comentaris

Malestar a la construcció perquè el comú d\'Andorra la Vella ha adjudicat les darreres obres a l\'empresa del germà del conseller d\'Urbanisme
Malestar a la construcció perquè el comú d\'Andorra la Vella ha adjudicat les darreres obres a l\'empresa del germà del conseller d\'Urbanisme

Les darreres adjudicacions en matèria d’obres fetes pel comú d’Andorra la Vella estan generant malestar en una part del sector de la construcció. Alguns dels encàrrecs més voluminosos fets per la corporació de la capital han recaigut a l’empresa Treballs Públics Comesa. No és que hi hagi aparentment cap irregularitat en el procés, han indicat les fonts, que han posat l’accent en la qüestió ètica i estètica: el titular de l’empresa en qüestió és germà del conseller d’Urbanisme i Aparcaments comunal, Josep Anton Cortés Puig, que alhora, com la resta de consellers de la majoria, integra la junta de govern.

L’última adjudicació, justament, la va acordar l’esmentada junta de govern en data 2 de novembre i es va fer per la via d’urgència, segons consta en la publicació de l’encàrrec al BOPA. Es tracta dels treballs d’embelliment (a la fotografia) de l’avinguda Tarragona, entre el carrer de la Vinya i la rotonda Josep Escaler, unes obres que s’han de fer en un termini de quatre setmanes i que s’han encomanat per un muntant de poc més de 55.000 euros. Fonts comunals han assegurat que hi ha ben poc a retreure perquè s’hauria seguit el procés normal. I que l’oferta guanyadora seria la més barata. No obstant, les mateixes fonts han remarcat que les adjudicacions fetes per la via urgència, justament per la rapidesa amb què cal fer-les, segueixen uns controls que sovint no són tan rígids com altres.

L’altra adjudicació que també apareix al BOPA va ser acordada el 22 de setembre. L’adjudicatària és la mateixa empresa i en aquest cas, els treballs encarregats són la primera fase de la construcció de la xarxa separativa de recollida d’aigües als carrers la Creu Grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Príncep Iglesias. En aquest cas l’import de l’adjudicació és de 237.449,89 euros i els treballs haurien de durar unes vuit setmanes. 

En aquest cas l’acord es va adoptar en sessió de consell de comú i no consta que hi hagués cap oposició. El malestar no sorgeix pas de l’òrbita política si no del sector empresarial.

¿I ara on aparquem?

Justament, un dels treballs encomanats a Comesa és l’obra d’embelliment de l’avinguda de Tarragona entre la rotonda de Josep Escaler i el carrer de la Vinya. O dit d’una altra manera i en termes més col·loquials: el tram de vial de la zona de l’Obac que va del Burger King al McDonald’s, aproximadament. Els treballs que s’estan duent a terme aquests dies comporta una alteració de la circulació força notable. Amb col·lapses importants a determinades hores del dia. A més a més, suposen la supressió d’un nombre important de places d’aparcament. D’aquí que diversos ciutadans i també alguns establiments públics i empresaris hagin lamentat el fet, que s’agreuja encara més per la reordenació d’estacionament que s’ha dut a terme en la zona ben propera de Maria Pla, on s’han tret, també, les places d’aparcament en règim blau per convertir-se, tot el tram, en una zona de càrrega i descàrrega.

Comentaris

Trending