Macron venç els comicis presidencials francesos i serà el Copríncep més jove de la història

Comentaris

Macron venç els comicis presidencials francesos i serà el Copríncep més jove de la història
Macron venç els comicis presidencials francesos i serà el Copríncep més jove de la història

Emmanuel Macron serà el proper Copríncep francès. L’exbanquer, exministre d’Economia i actual líder del moviment sòcioliberal En marxa! serà el president més jove (actualment té 39 anys) de la República francesa. Malgrat que l’escrutini com aquell que diu tot just acaba de començar, els sondejos són molt contundents. Dos de cada tres vots a candidat hauria anat a parar a Macron. En percentatges, les enquestes fetes a peu d’urna donen un 65,5% de vots a l’excomponent de l’executiu socialista francès. La líder del Front Nacional, Marine Le Pen, queda lluny fins i tot del 40% que pretenia després de veure l’evolució dels pronòstics arran dels resultats de la primera volta de les presidencials franceses.

Tan rotunds són els sondejos, que Le Pen ja ha comparegut públicament per admetre la derrota i, sobretot, reconèixer el triomf de Macron. La líder del Front Nacional ha assegurat en la compareixença amb la premsa i alguns dels seus seguidors que “ha vençut la continuïtat”. Le Pen ha informat que ha telefonat Macron per felicitar-lo. I malgrat considerar que ha guanyat el passat, ha explicat que ella no vol altra cosa que el millor per al seu país, per a França. Per a la líder de la formació d’extrema dreta, el panorama polític francès queda molt complicat perquè considera que està fragmentat en quatre grans àrees ideològiques o corrents partidistes. 

Ara el repte de Le Pen, que ha advertit que potser la seva formació ha de dur a terme alguns ajustos o canvis, és preparar-se pel que es considera la tercera volta, que són les eleccions legislatives, que se celebraran en quatre setmanes i tres dies. Avui per avui, qui serà el president de la República i Copríncep d’Andorra no té ni un sol representant, almenys formalment, a l’assemblea legislativa.

Comentaris

Trending