Macron ja exerceix d’andorrà

El president francès i Copríncep ha presidit el sopar d’autoritats en un hotel de Soldeu com a preàmbul de la jornada ‘popular’ i institucional d’aquest divendres

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, pronunciant el sopar en l'inici del sopar.
El Copríncep francès, Emmanuel Macron, pronunciant el sopar en l'inici del sopar.
El president francès i Copríncep, Emmanuel Macron, ja exerceix com a ciutadà andorrà. I no qualsevol ciutadà: com a cap d’Estat. Macron ha presidit el sopar d’autoritats -amb uns 120 assistents- en un hotel de Soldeu on el mandatari francès farà també nit. La gran jornada ‘popular’ i institucional serà aquest divendres, iniciant el recorregut a Canillo poc després de les 9 del matí i que acabarà amb el discurs a la Plaça del Poble entre les 6 i les 7 de la tarda.

Macron ha arribat vers les 9 de la nit en cotxe a Soldeu, on l’esperaven totes les autoritats del Principat, encapçalades per la síndica general, Roser Suñé, i el cap de Govern, Xavier Espot. Procedia de Pamiers, fins on s’ha traslladat en helicòpter. El Copríncep ha fet un petit discurs molt planer i emotiu, destacant la història d’Andorra i els lligams amb França. Però sense fer incidència en cap aspecte concret ni per bé ni per mal.


Emmanuel Macron saluda l'ambaixadora Jocelyne Caballero. | AMBAIXADA DE FRANÇA A ANDORRA

Molts dels consellers generals tenen interès en tractar amb el Copríncep l'acostament a Europa, l'acord d'associació amb la UE. De fet, aquesta qüestió els parlamentaris, representants de tots els grups, la preveuen tractar amb Macron durant un dinar oficial que, a diferència del sopar d'aquest dijous, serà amb una representació andorrana molt més petita.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending